Реклама / Ads
5| 5039 |27.09.2014 НОВИНИ

Вежди Рашидов: Културата печели при управлението на ГЕРБ

.
Вежди Рашидов
Пловдив спечели да е Европейска столица на културата през 2019 г. Това е невероятен успех, защото става столица на своеобразна олимпиада за култура. Тук ще се изсипе европейската култура. Целият град ще е сцена. Това заяви в Пловдив министърът на културата в правителството на Бойко Борисов и кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ в Пловдив Вежди Рашидов.
 

 По думите му, до 2019-а древният Пловдив трябва да е така обновен, че с достойнство да посрещне другите европейци, които да запазят завинаги впечатленията си от него. „Освен добрия ви кмет Иван Тотев, за тази цел е необходимо правителство, което да окаже мощна подкрепа – правителство на ГЕРБ начело с Бойко Борисов“, подчерта Рашидов.

 

   „Близо до Пловдив е най-голямата разкрита тракийска гробница в Старосел. Хубаво е и нея да видят гостите от другите краища на Европа, защото е уникална. Входът все още е обрамчен с дъски, а трябват само едни към 1,5 млн. лв. за него и околната инфраструктура”,  отбеляза Вежди Рашидов. Според него при стабилно парламентарно мнозинство на ГЕРБ в следващото Народно събрание и правителство с министър-председател Бойко Борисов работата може да започне веднага и да завърши за 5-6 месеца. „14 млн. евро по Норвежката програма чакат проекти. За съжаление една година тази програма не само не се използва, а беше на ръба и все още е на ръба с риск да загубим тези средства”, посочи Вежди Рашидов.

 

    Той припомни, че като министър на културата подписа проекти за 136 млн. лв. финансиране по европейски програми и че въпреки тежката финансова криза и най-ниския в новата българска история бюджет за култура остави Министерството с огромен ресурс, а сега до края на август се отчитат 12 млн. лв. дефицит. „ Изумен съм, че цяла една година не можаха да намерят средства да ремонтират Пловдивския театър. Ще го направя веднага, ако следващият премиер е Бойко Борисов и отново ме покани да съм министър на културата. Бих приел, защото с Бойко Борисов може да се работи добре и работите се получават”, каза още Вежди Рашидов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4701 |19.09.2014 Нападнаха сайта на Министерство на културата . 26| 4394 |18.09.2014 Вежди Рашидов: Искров е осъден морално от 500 000 българи . 33| 6730 |17.09.2014 Искров заплаши Вежди със съд за "миш-маша" около КТБ . 1| 5232 |12.09.2014 Министърът на културата върти педали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads