Реклама / Ads
15| 6191 |23.06.2012 НОВИНИ

Вежди Рашидов е против агитацията на турски език

.
Вежди Рашидов
Българският е официален език в тази страна и пропагандата по избори трабва да се прави на български. Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов по Дарик радио. Според него идеята да се разреши предизборната агитация да се води на чужд език е несъстоятелна.
 
През седмицата ДПС повдигна темата в Народното събрание и поиска да агитацията да може да се води на чужд език по време на предизборни срещи, събрания и митинги.

В свободния живот и в свободните неща всеки да ползва езика, който владее добре. Има правото на улицата на английски, на китайски, на таджикистански, свободна воля на избор на говорене. Но когато касае съдбата на нацията, има официална форма на поведение, категоричен беше Рашидов.

Демокрацията не е крясъци, демокрацията е диалог. Така Рашидов коментира протестите срещу приетите промени в Закона за горите. От години живеем в страна, където винаги властта е виновна за всичко, а „мерси” няма да има.

„Аз смятам, че достатъчно е мъдро правителството да седне и да има диалог за горите. В диалога трябва и двете страни да имат своите позиции. Ние първо крещим, а след това искаме да ни чуе някой. Какъв е проблемът да отиде организационен комитет и да проведе този диалог, и ако той не роди реален и правилен резултат, тогава, да, крайна мярка е викането”, обясни позицията си министърът.

Рашидов допълни, че иска България да се развива все повече и по-добре в такава форма, от която да ползва дивиденти и за себе си. В Банско като има писти, да не би да няма гора, запита той.

Министърът бе категоричен, че парите са в туризма. България трябва да стане една модерна туристическа страна. И една много добра селскостопанска земя. „Ако ние не бъдем разумни да развием това, което ще храни обществото – какво лошо има като дойдат хората да се пързалят на Витоша, да напълнят хотелите, да закусват, да обядват. Това са все пари, които се оставят”, заяви още Рашидов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5637 |06.06.2012 Противоградните ракети били полезни; минимизирали щетите . 65| 7461 |01.06.2012 Борисов: Построеното, когато Вежди е бил трудовак, не е мръднало . 61| 5909 |04.05.2012 Синята коалиция е против децентрализацията . 36| 8176 |02.04.2012 В. Рашидов: Кой е премиер по времето на Моцарт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads