Реклама / Ads
4| 6596 |03.10.2020 НОВИНИ

Велико народно въстание IV: Недоволни от цялата страна ще извикат “Оставка”

.
Източник: БГНЕС
Четвърто Велико народно въстание се планира за днес. Очаква се протестиращи граждани от цялата страна да се стекат на жълтите павета и да поискат оставката на правителството. Националният протест идва на фона на нестихващи вече близо 90 дни демонстрации.
 

Нажежена остава обстановката в страната. Политическата криза се задълбочава все повече, а четвъртото Велико народно въстание идва на фона и на остри реакции от Брюксел през последната седмица. ФрогНюз припомня, че преди дни излезе критичен доклад за върховенството на закона у нас, а на 5 октомври предстои и дебат в Европейския парламент по темата. Управляващите обаче възприеха доклада като позитивен и посочиха, че Брюксел е похвалил страната ни за борбата й с корупцията.

 

В действителност в 26-те страници се посочва, че България отбелязва напредък, но предстои още много работа, а предизвикателствата остават налице. Говори се още за проблемите с отчетността на главния прокурор и неясната медийна собственост.

 

До този момент общо три Велики народни въстания са се провели в столицата, като при две от тях се стигна и до известна ескалация на напрежението. Така имаше при първият национален протест, който започна още от сутринта. Имаше пребити журналисти, задържани граждани. Пострадаха и полицейски служители.

 

На 22 септември пък в късните часове до ескалация се стигна, след като протестиращите се преместиха пред сградата на вече бившето Народно събрание в района на паметника на Цар Освободител, където бързо бе образуван полицейски кордон, който не пропускаше протестиращите да преминат по улицата между БАН и НС.

 

Известно напрежение пред сградата на БНТ имаше и снощи, когато протестиращите посрещнаха политологът Стойчо Стойчев с яйца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 10547 |03.10.2020 Сблъсък в ефир заради протестите: Априлското въстание не е наричано ”Велико народно”, та това ли? . 15| 6607 |02.10.2020 Ден 86: Утре е свикано ”IV Велико народно въстание”. Стотици интелектуалци подкрепиха протеста /снимки и видео на живо/ . 2| 5182 |29.09.2020 Тежка катастрофа с жертви временно затвори пътя Габрово-Велико Търново . 33| 7303 |27.09.2020 Насрочиха го! Четвъртото Велико народно въстание ще се проведе на 3 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads