Реклама / Ads
0| 3044 |19.07.2021 НОВИНИ

Великобритания чества „Деня на свободата“ от COVID ограниченията. Влизаме без каратнита в Англия и Шотландия

.
Източник: БГНЕС
Отпада изискването за карантина за пристигащите от България в Англия и Шотландия, считано от 4.00 ч. на 19 юли 2021 г., понеделник. Днес във Великобритяния честват „Деня на свободата“ от коронавирусните ограничения.
 

По информация на посолството ни в Лондон влизавено без каратнита става възможно, след като в края на миналата седмица бяха обявени промени в списъците на т.нар. светофарна система на ограничения за пътувания до Англия и Шотландия, като България е включена в „зеления“ списък.

 

Това означава, че от 19 юли 2021 г. българските граждани, които през последните 10 дни преди пътуването им до Англия са били или пътуват от държава или територия на „зеления списък“, няма да бъдат поставяни под 10-дневна карантина при пристигане в Англия.

 

Преди отпътуване за Англия българските граждани е необходимо да попълнят формуляр за локализация на пътници (PLF) 48 часа преди пътуването; направят тест за COVID-19 до 72 часа (3 дни) преди заминаването; резервират и заплатят тест за COVID-19 за следващите 2 дни след пристигането.

 

След пристигането в Англия не трябва да си направят тест за COVID-19 на първия или на втория ден.

 

Ще бъдат поставени под карантина, ако резултатът от теста е положителен. Ще трябва да се самоизолират и, ако приложението "NHS Test & Trace“ информира, че са пътували с някого, който е с положителен тест за коронавирус.

 

По информация на посолството ни в Лондон същите правила важат и за Шотландия.

 

Междувременно днес Великобритания чества „Деня на свободата“ от COVID ограничения.

 

Всички заведения ще работят, включително и на закрито. Няма ограничения за събиране на хора, ще се провеждат културни и спортни мероприятия. Носенето на маски в обществения транспорт ще бъде „препоръчително“.

 

Лондон спазва предварително обявената пътна карта за излизане от пандемията, въпреки увеличаващия се брой новозаразени. Вчера в страната са регистрирани 48 хиляди нови случая.

 

Премиерът Борис Джонсън, който е под карантина заради контакт с положителния на COVID-19 здравен министър Саджид Джавид, прикани всички да бъдат изключително внимателни и да спазват правилата, за да пазят собственото си и здравето на околните.

 

С поне една доза е ваксинирано близо 88% от населението на Великобритания, а с две - малко над 68 на сто.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4069 |27.06.2021 За пример! Здравният министър на Великобритания напусна поста заради любовна афера . 6| 3996 |15.06.2021 Гонят 10 хиляди българи от Великобритания, нямат статут на уседналост . 2| 3484 |12.06.2021 Външно откри изнесени визови центрове във Великобритания . 16| 4314 |10.06.2021 Великобритания пъди 15 000 български граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads