Реклама / Ads
3| 2806 |14.05.2023 НОВИНИ

Венеция Ангова, ПП-ДБ: Борисов иска да ребрандира ГЕРБ с кандидатурата на Мария Габриел

.
Венеция Ангова
Разговорите до този момент доведоха до промяна в политическия модел. В предишните парламенти се актуализираше бюджета спрямо нуждите на хората, започнахме да показваме кой кой е в политиката, но сега прокарахме програмата и важните приоритети да са първи, а след това съставът на кабинет - това коментира в студиото на ”Денят започва с Георги Любенов” депутатът от ”Продължаваме Промяната - Демократична България” Венеция Ангова.
 

Според нея, е важно да се случат нещата, които са важни за България - борба с инфлацията, да има бюджет, членство в Шенген и в еврозоната, да се реализира качествена съдебна реформа.

 

"Към настоящия момент нашият Национален съвет подкрепя позицията, че ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ и да влезем в управление с тях. В началото на седмицата ще направим отново Национален съвет, за да обсъдим позицията."

 

По думите ѝ, на този етап задачата им е Изпълнителният съвет да представи наличната информация на Националния съвет и колективните органи ще вземат своите решения.

По отношение на кандидата за премиер на ГЕРБ Мария Габриел, Ангова каза, че профила е на човек, който има експертиза и опит, знае как се случват нещата в Европа, но проблемът е дали ще може да взима решенията независимо и самостоятелно или отново Бойко Борисов ще бъде в сянка.

 

"Това, което виждам като политика на ГЕРБ е да искат да имат всички експозиции - с тройната коалиция, за избори, искат възможности с нас да съставят кабинет и ако може до последно да знаят всичко, така че да могат да вземат най-доброто решение за тях и да отскочат като политическа партия", добави Венеция Ангова.

 

Тя посочи още, че още в самото начало са подкрепили председател на Народното събрание, за да може да тръгне работата на парламента, лансирали са диалога за програмата и това по думите ѝ ги поставя в трудна позиция, защото сядайки на една маса с ГЕРБ, хората виждат и се чудят какво става.

 

Според нея, Бойко Борисов иска да ребрандира ГЕРБ, но без да прави реално никакви промени и първата малка стъпка да изглежда по различен начин беше именно кандидатурата на Мария Габриел за министър-председател.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2801 |05.05.2023 Йордан Иванов от ПП-ДБ: За 13 години Борисов задуши всичките си коалиционни партньори . 15| 3379 |02.05.2023 Излезе неофициален списък с имената в проектокабинета ПП-ДБ: Кирил Петков не присъства . 24| 3004 |28.04.2023 Борисов за кабинет на ПП-ДБ: Аз съм най-добър за премиер, но се отдръпнах. Петков и Василев и те да го направят . 25| 4210 |22.04.2023 ГЕРБ се жалват на медиите, че не знаели с кого ще се коалират ПП-ДБ: Във вашите предавания да назоват с кой!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads