Реклама / Ads
27| 3153 |11.05.2023 НОВИНИ

Мария Габриел: Първото, което ще направи моето правителство е искане за освобождаването на Иван Гешев

.
Ще бъде внесено искане за освобождаване на Иван Гешев поради уронване на престижа на съдебната власт. Това ще е първото, което ще направи моето правителство.
 

"Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани".

 

Това заяви кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на среща с парламентарната група.

 

"Изправям се с чувства на гордност и скромност заедно с вас, защото в последните 14 години сме работили и постигали резултати и в рамките на моите дейности, свързани със законодателната и изпълнителната политика на ЕС. Днес обаче заставам пред вас с чувство за голяма отговорност, която всички ние носим пред българите. Ключовата дума на срещите ни с партиите ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план. За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност", подчерта тя.

 

Припомняме, че днес предстоят срещите на ГЕРБ с останалите партии. Все още обаче има неяснота кога ще се проведе срещата на кандидата за премиер от ГЕРБ Мария Габриел с представители на ”Продължаваме промяната - Демократична България”.
 
Първоначално срещата беше насрочена за днес, но от пресцентъра на ПП-ДБ съобщиха, че това е възможно да стане в петък. Промяната се налага, за да могат в разговорите да се включат Кирил Петков и Асен Василев.

 

От пресцентъра на ГЕРБ отговориха, че ръководството на парламентарната група, както и кандидатът за премиер ще очакват представителите коалицията днес в 10 часа в зала "Запад" на Народното събрание.

 
Срещите ще се проведат, както следва:

С ПГ на ДПС – в 11:30 часа
С ПГ на "БСП за България" – в 13:30 часа
С ПГ "Има такъв народ" – в 15:30 часа

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2667 |11.05.2023 Предложението Мария Габриел отваря врати за разговор с ИТН, съобщи Ивайло Вълчев . 6| 2662 |11.05.2023 Мария Габриел се среща с партиите. Все още не е насрочена тази с ПП-ДБ . 7| 3631 |10.05.2023 Отлагат разговорите между Мария Габриел и ПП - ДБ . 17| 7622 |10.05.2023 Сблъсък в ефир между Харизанов и блогъра Асен Генов заради Мария Габриел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads