Реклама / Ads
21| 4543 |23.02.2021 НОВИНИ

Версия: Лекарят или треньорът тъпчели родните плувци със стероиди

.
Източник: Instagram
Още повече набъбва допинг скандала в националния ни отбор по плуване. 36 хапчета станозалол приемали спортистите всеки ден. Забраненото вещество било давано или от треньорът Кристиян Минковски, или докторът - Любомир Петров.
 

Това твърди пред bTV  Светлозар Николов - един от тримата уличени в употреба на анаболния стероид.


20-годишният талант категорично отхвърли твърденията на президента на федерацията Георги Аврамчев, че заедно с двамата си съотборници са приели забраненото вещество по собствена инициатива и тайно от ръководството.


"Ние тримата няма как да сме взели еднакъв допинг, освен това след лагерите всеки се прибира по родните си градове и по тази логика трябва да сме си звъннали един на друг, за да приемем това нещо - този анабол", заяви Николов.


"Медикаментите, които приемаме, са препоръчани от лекаря на националния отбор. Съответно се купуват от националния отбор и ни ги дават на нас. Те ни ги оставят на масата. След тренировка - оставят се в чашка и всеки влиза в стаята, взима тези чашки и…”, разказа още плувецът.


"Изключително съм изненадан. И тримата отидохме спокойни на допинг теста, даже минахме много бързо. Не са ни карали да даваме фалшиви проби от урина. Точно преди да се приберем, проби дадохме всички от националния отбор, за да видят неофициално резултатите. Но не беше споменато в коя лаборатория ще бъдат изследвани пробите и не знаехме какво се случва с тях".


Разкритието на Николов за неофициалното тестване звучи тревожно и връща топката в полето на антидопинговия център и на изпълнителния директор д-р Виолета Заркова. Българската лаборатория няма лиценз и всички взети проби по закон трябва да се изпращат за изследване в чужбина, припомнят от bTV. 


Никой не знае какво се слага в чашката - дали витамини или нещо друго, обяснява още плувецът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6186 |16.12.2020 Адв. Мария Шаркова: При нежелана реакция от ваксина отговорност може да носи лекарят, държавата или производителят . 28| 5228 |17.09.2020 Нова версия: Навални е бил отровен в хотелската си стая в Томск . 8| 5300 |03.07.2020 Треньорът на момчето ”терорист”: Пълни измислици! . 6| 5184 |06.02.2020 Почина лекарят-герой, предупредил за коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads