Реклама / Ads
17| 7008 |26.01.2009 НОВИНИ

Весела Лечева подозира кои са поръчали атентата срещу Манол Велев

.
Имам предположения кои хора стоят зад покушението срещу съпруга ми Манол Велев. Това заяви председателят на ДАМС Весела Лечева в сутрешния блок на Нова телевизия. Според нея извършители може и да не са между живите вече.
 

Повод за изявлението й е прекратяването на разследването. Известната спортиска от близкото минало е категорична, че няма да остави времето да заличи всички следи около опита за убийство на нейния съпруг, който е известен и като съветник на президента Георги Първанов и негов приятел. До момента разплитането на случая не е стигнало до никъде. Имам усещането, че някои от разследващите се бояха да бъдат по-активни и да стигнат до разкрития, защото се страхуваха за последствията, смята Лечева. Според нея поръчителите са взели решение да ударят Велев заради нейната работа и действия като шеф на ДАМС, с които са засегнати техни интереси. Тя не конкретизира кого има предвид, но описа „противника" като група с голямо влияние и ресурс да организира покушение посред бял ден в центъра на София.

Бизнесменът Манол Велев беше прострелян с куршум в главата в кооперация на улица "Мизия" №3 на 12 юли 2007 г. След претърпяна спешна операция в "Пирогов" лекарите съобщиха, че състоянието му е много тежко.
Покушението срещу 47-годишния мъж е извършено в сградата на офиса му. На излизане Велев е бил причакан от неизвестен между входа и втория етаж, където го е застигнал куршумът.
Интересно съвпадение е, че в същия момент в района на намиращото се наблизо Цариградско шосе отекваха празнични салюти в чест на пристигащия на посещение в България хърватски президент Степан Месич. Движението по булеварда беше блокирано.

Премиерът Сергей Станишев, който бе извикан в парламента по повод покушението срещу бизнесмена Манол Велев, поиска и съдът и Народното събрание да поемат отговорност за несправянето с организираната престъпност. Президентът Георги Първанов също е на мнение, че държавата да подходи с цялата си сила и мощ, за да респектира онези, които смятат, че могат да разчистват сметки по начин, различен от заложения в закона.
Въпреки всички усилия на лекарските екипи Велев остава в кома. Подобрение в състоянието му настъпва във ВМА. След това е откаран в Израел. В момента бизнесменът е в дома си.

Прокурор Николай Кокинов покани Весела Лечева на разговор, за да сподели тя своята версия за покушението. Той смята, че ако тя назове конкретни данни и имена, разследването може да се поднови.

Лечева прие поканата. Освен това допълни, че все още вярва, че службите могат да си свършат работата докрай, ако имат воля за това.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5076 |21.04.2008 В. Лечева: МВР не работи . 10| 5177 |24.01.2008 Весела Лечева: Чувствам се застрашена и нямам обяснение защо стреляха по моя съпруг . 11| 6803 |14.12.2007 Бойко Борисов ни пожела Весела Коледа и Весела Лечева... . 4| 5380 |20.08.2007 Праматарски преговарял с Тити, царисти подозират сценарий на Костов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads