Реклама / Ads
12| 5786 |11.03.2015 НОВИНИ

Веселин Иванов: Абсурдни са мотивите на министър Ненчев

.
Веселин Иванов
Тази мотиви са абсурдни. Нито един от тях не е верен. Особено вторият – за оперативната съвместимост. Точно обратното е. Точно където сме най-добри – и това е доказано, не е моя оценка, това е посочено като мотив за отстраняването ми. Това казва уволненият шеф на военното разузнаване Веселин Иванов.
 
Добрата ни работа е доказана от всички партньори. А другият аргумент, който е за това, че 39% от състава на службата са назначени преди 1991 година – не директорът на службата може да решава този въпрос, а министърът. Той може да ги уволнява, разбирате ли? Аз нямам правомощия, нямам права за това нещо. Негови са правата и никога не е обсъждан този въпрос, казва вече бившият шеф на военното разузнаване пред OFFews.

Има заповед на министъра, след като влиза в сила закона за комисията по досиетата през 2007 година, с в която заповед е казано, че досиетата на българските граждани и всички документи на български граждани трябва да се предадат в Комисията и е описана самата процедура. Досега са предадени всички документи. Ако има отделни страници и листа, които са останали, това се проверява и ще бъдат предадени. Но това са единични случаи, абьснява Иванов за досиетата, които не са предадени в Комисията по досиетата.

Другото, което е по-важното, оперативните дела на чуждите граждани не са предадени, защото законът не ги визира тях. Ако има и такова визиране, ще бъдат предадени, но това трябва да го каже Народното събрание или да бъде издадена изрична заповед. А аз смятам, че в този закон за тези дела няма нито предвидена процедура, няма и такава практика в съда. Знаете ли някъде чуждите граждани да се извадят от една разузнавателна служба и да се дадат на каквато и да е комисия? Ако има такъв прецедент в света, кажете ми, за да знам и аз, посочва той.

Ако делата на чуждите граждани бъдат предадени в комисията,то те са застрашени, категоричен е военният разузнавач.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 8156 |09.03.2015 Полк. Борачев: Веселин Иванов ще съди военния министър . 15| 5404 |04.03.2015 Социолог: С оставката си, Веселин Вучков ще се превърне в по-ярка политическа фигура . 7| 4750 |27.02.2015 Христо Иванов: Абсурдно е да има 30 осъдени за корупция . 9| 5634 |24.02.2015 Иванов: Хората, от които зависят интерконекторите, нарочно не ги реализираха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads