Реклама / Ads
2| 3011 |15.08.2023 НОВИНИ

”Веселин е зъл, помагачът му - наивно добър”, твърди приятелка на задържаните за убийството в София

.
Източник: личен архив
”Веселин е зъл и манипулативен. Константин е наивно добър и затова е помогнал да укрият останките”. Това каза за NOVA приятелка на арестуваните за жестокото убийство в София.
 

Тялото на жертвата бе разчленено и изхвърлено на части на различни места в столицата и на Витоша.

 

Преди часове стана ясно, че съдът е оставил в ареста и  24-годишния Константин Суботинов, който е помагал при укриването на трупа на 41-годишния Кристиян Пеев.

 

Съдът реши, че има реална възможност обвиняемият да извърши нови престъпления. Демонстрирал устойчива психика и неприемливо поведение. Съдът намира, че Константин е личност с висока обществена опасност. Решението е взето и заради широкия обществен отзвук.

 

Суботинов е обвинен в лично укривателство при жестокото убийство в центъра на София. Той сам признава за действията си пред полицията. Доказателствата до момента сочат, че не е участвал в убийството и разчленяването, а се явил след това, за да помогне на Веско Вълчинов с укриването на останките.

 

Константин Суботинов помогнал с много действия на обвиняемия Вълчинов. Купил заедно с него препарати за почистване, чували и лопата, а след това изкопал дупките в гората над Бояна, посочиха от прокуратурата.

 

Защитата изтъкна, че това е инцидентна проява на Суботинов и поиска по-лека мярка.

Адвокат Мирчев заяви, че клиентът му досега не е стъпвал в полиция, работел на две места - в известен столичен клуб като барман и като доставчик. Също разкрил цялата истина пред полицията. Буквално завел разследващите при останките и показал предметите, свързани с убийството.

 

Прокуратурата поиска най-тежката мярка, въпреки че не намира опасност лицето да се укрие.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4165 |08.06.2022 Д. Смилов: Наивно бе да очакваме друго поведение от ИТН. Миналата година развалиха два парламента . 6| 3337 |15.05.2021 Димитър Цанчев: Неоправдано и наивно е да се мисли, че чрез външен натиск може да бъде променена позицията на България спрямо РСМ . 10| 11002 |01.09.2020 Илиан Василев: Наивността свършва утре . 2| 4247 |01.03.2020 Ген. Венцислав Мутафчийски: Наивно е да се смята, че ще бъдем пощадени от коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads