Реклама / Ads
0| 2904 |13.09.2021 НОВИНИ

Веска Ненчева, БСП: Преизчисляването на пенсиите трябваше да се случи много по-отдавна и ще продължим да го отстояваме и в 47-я парламент

.
Веска Ненчева Източник: Стопкадър, Bulgaria ON AIR
„И в този парламент не се случи това, което трябваше да случи, това, което беше полезно и за държавата, и за хората. Не се сформира редовно правителство, с чието съдействие трябваше да се влезе и в ковид кризата, и в предстоящата мигрантска вълна и всичко, което дава стабилност и усещане в хората, че държавата съществува.“ Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България“ Веска Ненчева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 

В предаването “България сутрин“ тя потвърди позицията на левицата, че по-добрият вариант са избори 2 в 1: „Най-напред този вариант улеснява финансовия ресурс, който би се похабил за 3 или 4 дати в избори. Кампанията ще бъде по-тежка, защото ще вървят съвместно президентска и парламентарна, но това е решението на хората“, обясни тя като допълни, че е важно да се работи в полза на обществото.

 

Темата с актуализацията на пенсиите Веска Ненчева коментира така: „Това, което защитихме за пореден път при тази актуализация е всъщност нещо, за което се борим от 5 години. Актуализацията, преизчисляването на пенсиите е нещо, което трябваше да се случи много по-назад във времето. Ние ще продължим да отстояваме актуализацията и в 47-я парламент, но и тези 120 лв. до края на годината също са важни.“ Тя постави акцент и върху майчинството за втората година, което от 380 лв. ще стане на 650 лв.

 

По думите й за 47-я парламент левицата е предвидила еднократна помощ за второ и трето дете в размер на 6500 лв. при осигурена и работеща майка. „Това е част от последователната политика на левицата в защита на младите и малките деца“, каза още тя.

 

„Когато в парламентарните групи попадат случайни хора, когато институционалната култура, общата култура и възпитание не са на ниво, се стига до тази показност на ниско ниво на елементарно човешко възпитание.“ Така Веска Ненчева коментира последните парламентарни заседания.

 

На въпроса какви приоритети ще заложи в програмата си левицата за следващите избори, депутатът от БСП отговори: „Ние сме спокойни и тръгваме към избори с това, за което говорим, което вършим и за което се борим от  5 години. Нашата “Визия за България“ придоби огромна популярност, защото тя е актуална с проблемите на хората - и за майките, за пенсионерите, за хората на културата, за бизнеса, за туризма - неща, с които хората пряко са ни запознавали с проблемите и ние сме откликвали. Нашата “Визия за Бълария“ дори беше преписана и отчасти от други политически партии“, завърши Веска Ненчева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 3465 |12.09.2021 Симеон Дянков: Преизчисляването на пенсиите може да доведе до увеличение на данъците . 2| 6131 |09.09.2021 Корнелия Нинова: Преизчисляването на пенсиите и помощта от 120 лв. не са взаимноизключващи се, а взаимнодопълващи се . 20| 3654 |23.08.2021 Ива Митева: Преизчисляването на пенсиите трябва да се случи, но не по начина, предложен от БСП . 9| 3337 |02.08.2021 Веска Ненчева, БСП: От “Има такъв народ“ подхождат компетентно към въпросите в образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads