Реклама / Ads
8| 6298 |13.09.2019 НОВИНИ

Вяра Ангелова: БНР – Noblesse oblige!*

.
Вяра Ангелова
Не е права, Силвия Великова, че развръзката на примката около врата й, не е повод за ликуване. Всеки индивидуален и сдружен отпор на безобразията е повод за празник и надежда за професията ни.
 

Някой подцени отново Старата къща и си помисли, че свалянето на Великова от ефира ще мине и ще замине без последствие. Забрави, че БНР помни толкова много властници и директори, колкото никоя друга медия. Знанието не го пише в длъжностните характеристики на радиожурналистите, но те го дишат в коридорите. И беше важно, че го показаха. Защото благородството на Радиото ги задължава да се опълчват. Няма кой друг.

 

Светослав Костов започва лошо и глупаво мандата си. Не прочете дългата история на БНР – от 1929 г. Не прочете и по-късата версия – от 1944 г. Не знам къде е бил през 1995 и 2001 г., когато уволняваха журналисти. Може би в Стара Загора?! Поне да си беше отварял очите, когато Велев удари Маринкова, за да загуби съдебното дело и моралната си легитимност. Беше „вчера“. Броячът и за Костов вече тече.

 

На първо време да иде да си плати авторските права върху идеята за дубльор на Великова. Това вече сме го гледали с „Конструкция“ и „Деконструкция“. Помним „резервните водещи“ на „Неделя 150“ от 2001 г. Бездарни и безуспешни опити за спасяване на директорски постове. А винаги има някой Кръстев, който саможертвено да изпълни поръчката. Колкото до спирането на „Хоризонт“ за профилактика на всички предаватели – това е национално безотговорно поведение, за което Костов трябва да отговаря пред прокуратурата.

 

А можеше да бъде другояче. Да използваш онези чепати, трудолюбиви, свободни и умни журналисти, каквито има в БНР, за да останеш в историята като решителен директор с хоризонт по-голям от собствения си мандат. Няма да е и този път. Дръжте рефлексите си будни, „Хоризонт“, защото битката продължава.

 

Let it be!

 

Вяра Ангелова, Marginalia.bg

Noblesse oblige*- благородството задължава, отговорността е привилегия

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8086 |15.05.2019 Владо Береану: Вяра Анкова превърна БНТ в контролирана телевизия . 13| 4621 |27.04.2019 Борисов: Да посрещнем Великден с вярата, че сме способни на още дела . 2| 3882 |03.03.2019 Калоян Паргов: С нашата вяра и обич България ще оцелее, въпреки всичко . 4| 4250 |26.02.2019 Адвокатите нямат вяра на Негенцова и Висшия адвокатски съвет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads