Реклама / Ads
0| 4795 |01.04.2018 НОВИНИ

Вятър и захлаждане, следобед - условия за бури

.
Източник: БГНЕС
Времето през следващото денонощие ще остане доста ветровито. През нощта и утре през по-голямата част от деня ще продължи да духа умерен и силен поривист вятър от юг-югозапад. Жълт код за силен вятър е обявен за по-голямата част от страната за утре.
 
След обяд над западните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Още сутринта от запад ще започнат валежи, които по-късно през деня ще обхванат цялата страна. След пладне ще има условия и за гръмотевици и градушки.

Минималните температури ще са предимно между 7 и 12°, a максималните ще са между 15 и 20°. Атмосферното налягане ще се понижи значително и ще е по-ниско от средното за месеца, според прогнозата на НИМХ-БАН.

По Черноморието ще бъде ветровито. Ще духа силен поривист вятър от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад-северозапад и с него температурите ще се понижат. Облачността ще е значителна и след обяд ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са между 14 и 18°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 7 - 8°.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен югозападен вятър. Облачността ще е значителна и ще има валежи от дъжд, над около 1900 метра - от сняг. Ще има и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 3°.

В понеделник ще има променлива облачност, само на отделни места ще превали краткотраен дъжд.

Температурите се понижат още малко. В Северна и Източна България през по-голямата част от деня ще бъде ветровито. Към вечерта и там вятърът ще отслабне, през нощта в повечето райони и ще стихне, а облачността навсякъде ще намалее до ясно време.

Във вторник сутринта минималните температури ще са близки до 0°. През деня ще бъде слънчево, над западните райони с висока облачност. Ще се появи южен вятър и ще започне затопляне. В сряда също ще бъде предимно слънчево, висока облачност ще има над много райони от страната. Максималните температури ще доближат, на места и ще надхвърлят 20 градуса.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5654 |31.03.2018 Топло с южен вятър . 0| 6649 |21.03.2018 Сняг и опасен вятър в половин България утре . 0| 5534 |21.03.2018 Времето днес - вятър, дъжд и сняг . 2| 6088 |19.03.2018 Вятърът отнесе топлоизолацията на блок в София, саниран пред 2 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads