Реклама / Ads
5| 2997 |30.09.2021 НОВИНИ

Вигенин: Без БСП не може да се постигне устойчиво управление

.
Румен Радев събира много широка подкрепа, не само от БСП, така че се надявам с общи усилия партии и граждани да решим въпроса с президентските избори още на първия тур.
 

Това заяви заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин в предаването "Още от деня" по БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

 

По думите му няма никакво колебание кой е кандидатът за президент на БСП, подчертавайки, че номинациите от партийните структури са приключили с много голямо мнозинство в полза на Радев и Йотова.


"Принципната подкрепа за кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова беше дадена още през април", припомни Вигенин.

 

Що се отнася до парламентарните избори, социалистът посочи, че очаква следващата седмица да станат ясни водачите на листите на левицата, а след това да се реши и целия им състав. "Смятаме да се представим на тези избори достатъчно убедително, за да бъдем решаващ фактор в следващия парламент", подчерта Кристиан Вигенин.

 

"Има още много въпросителни около новия проект "Продължаваме промяната". Засега това е един бизнес проект и предстои много време да мине да видим дали това ще е една устойчива партия с ясни идеи и принципи. Предстои да видим хората в тази формация, техните идеи и политики. Това, което до момента сме чули и видели е доста откъслечно", коментира още Вигенин. Според социалиста няма как да бъде отречено, че двамата лидери на тази формация са използвали участието си в служебния кабинет, за да натрупат популярност и в момента капитализират участието си в кабинета с формирането на този проект. "Не виждам това като опит на президента да дирижира ситуацията в следващото Народно събрание", посочи Вигенин.

 

"Смятам, че в 45-ото и 46-ото Народно събрание хората видяха в БСП една разумна формация, която се опитва да създаде нормална среда, в която партиите да могат да си говорят за това какво може да се направи, за да се стабилизира страната, за да се решават тежките проблеми с инфлацията, цените на тока, доходите - всичко това, което може да бъде решено само от едно устойчиво правителство, подкрепено от парламента", каза още Кристиан Вигенин. Той заяви, че без БСП не може да се постигне устойчиво управление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3707 |29.09.2021 Радев: Третият път трябва да има правителство. Проектът Петков-Василев може да помогне . 5| 3564 |29.09.2021 Иван Таков: София не може и не трябва да се превръща в един голям платен паркинг . 28| 14013 |29.09.2021 Октай: Гешев може да подаде оставка . 3| 3725 |28.09.2021 Валентин Граматиков: Ще подпишем споразумение с Камара „Пътища“, за да може да решим проблемите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads