Реклама / Ads
7| 5795 |04.07.2014 НОВИНИ

Вигенин:Няма назначения в "12 без пет" в МВнР

.
Източник: Булфото
Коментирането на заповедите за назначения е смешно. Учудва ме неграмотността на членове на външните комисии. В МВнР хората работят в София, други са дипломати, които са в посолствата с мандат. Няма никакви назначения в "12 без пет". Това каза министърът на външните работи Кристиан Вигенин в предаването "Още от деня" по БНТ.
 

Външният министър посочи, че става въпрос за преназначаване на служители на министерството - дипломати, от задграничен мандат, в централното управление в София. "Нарича се ротация, решенията са взети отдавна, те са съобразени с желанията и професионалната квалификация на дипломатите", посочи Вигенин.

Министър Вигенин изказа своите предположения за охладняването на отношенията между коалиционните партньори БСП и ДПС. ДПС е центристка формация, която би могла да работи с леви и с десни, но смятам, че в сегашната ситуация е нормално да има известно пренареждане на приоритетите. Не бих говорил за вледеняване на отношенията, но според мен основната причина за всичко което се случва е различния прочит на резултатите от европейските избори. Едно от нещата, които бяха като оценка от страна на БСП след изборите беше, че моделът по който работеше правителството имаше и своите негативи. Не може това да е основната причина за трудните отношения напоследък, винаги нещата се решават в диалог. Изненадващо е, че на фона на добрата съвместна работа, започнаха самостоятелни медийни и други изяви - на господин Местан, смятам, че това допринесе допълнително да се усложнят отношенията. В целия период сме имали добър диалог, жалко е, че така се развиха нещата. Ние можехме да направим много повече. Още от самото начало обаче казахме, че това правителство ще работи докато има подкрепа, подчерта министър Кристиан Вигенин.

 По думите му референдум за нов лидер има смисъл, но той не би имал смисъл преди изборите. „За да се съживи партията, кандидатите трябва да имат малко повече време - да се срещат с хората и да представят идеите си, допълни Вигенин. Според него задължително трябва да се проведат договорените при президента консултации за българския еврокомисар.

Поводът за посещението на руският външен министър Сергей Лавров е честването на годишнината 135-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Разбира се ще говорим по широк кръг теми - за енергийните проекти, за събитията в Украйна, за икономиката и др. Това посещение ще бъде гледано и като затопляне на отношенията между Русия и ЕС, призна Вигенин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5152 |11.06.2014 Кабинетът ограничава политическите назначения на дипломати . 32| 6279 |18.02.2014 Кр. Янков: Случаят със служителката на ДАТО е „ехо” от назначенията на Цветанов . 7| 5505 |25.01.2014 Нели Куцкова: Има съмнителни назначения в съдебната система . 56| 5559 |12.12.2013 Милион десни избиратели са против нови партийни назначения на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads