Понеделник, 25 Септември 2017, 14:32
Frognews
1| 2661 |16.08.2017

Вижте фирмите кандидатки за изграждането на ТОЛ-системата

.
инж. Дончо Атанасов
Днес станаха ясни имената на фирмите, подали 6-те технически оферти за търга за ТОЛ-системата. Това са Обединение „БГ Път”, Капш Трафик Солюшънс, Толнет АД, Сиела Норма АД, Обединение Телетол ДЗЗД и Консорциум „ТОЛ България”.

Съгласно заповед на Дончо Атанасов, председател на УС на АПИ, от 16 август 2017, и във връзка с обществена поръчка с предмет: проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на такси за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима маса над 3.5 т и на база време за леки автомобили с обща технически допустима маса до 3.5 т - електронна винетка, е назначена комисия.

 

Тя е в състав: инж. Стела Кръстева, директор на Дирекция „Пътни такси и разрешителни”- председател и членове: Десислава Ганева, юрист от МРРБ, Мария Бърдарова, гл.специалист от МФ, Димитър Атанасов, икономист, външен експерт, Георги Балабанов, външен експерт, Никола Петров, доц. Олег Асенов и др.

 

Комисията започва работа на 16 август от 17 ч. в зала 702 в административната сграда на АПИ и накрая на работата си ще предаде на възложителя протокол за разглеждане, оценка и класиране на офертите, както и цялата документация по провеждането на процедурата. Комисията започна да отваря пликовете по реда на тяхното постъпване.

 

Повечето от представителите на участниците в обществената поръчка присъстват днес на отварянето на офертите, заедно с медиите. При отварянето на първата оферта на Обединение „БГ -Път” , в което са Ай Сел Глобал Солюшънс- Унгария и Контракс АД , както и три дружества - подизпълнители: Тол Сървис АД, Айсел Мобил Софт АД и Кейбъл Ком ООД, член на комисията представи подробно наличните документи, между които е и предлаганата цена, но на този етап тя не се съобщава. Започна отварянето на офертата на участник № 2 - Капш Трафик Солюшънс, съобщава БГНЕС.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. За 6 месеца са регистрирани 25 нападения над медици 0| 2 |25.09.2017 . Руски министър, смятан за наследник на Путин призна: Без инвестиции сме обречени 0| 332 |25.09.2017 . Ердоган изпрати армията на границата с Ирак 0| 591 |25.09.2017 . Дързък грабеж на бензиностанция в столичен квартал 1| 583 |25.09.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах