Реклама / Ads
5| 5498 |22.07.2020 НОВИНИ

Вижте как може да се влезе в Гърция

.
От днес, 22.07.2020 г., през ГКПП „Илинден“- „Ексохи“, ГКПП „Капитан Петко Войвода“- „Орменион“ и ГКПП „Ивайловград“-„Кипринос“ гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки всички видове превозни средства, включително и товарни автомобили. Забраната ще важи до 04.08.2020 г., съобщиха от ГД „Гранична полиция“.
 

Товарни автомобили могат да преминават само на ГКПП „Кулата“ – „Промахон“, а на ГКПП „Маказа“- „Нимфея“ – лекотоварни автомобили до 3,5 тона.

Влизането на туристи е възможно само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България от Гърция на граничните пунктове „Кулата“ и  „Маказа“.

 

Влизането и излизането на притежатели на разрешения за пребиваване и за неотложни служебни пътувания през сухопътната граница с България ще се осъществява единствено през ГКПП „Кулата“-“Промахон“ и през ГКПП „Маказа“-“Нимфеа“. Пътуванията се доказват със съответните документи. На  ГКПП „Маказа“ от собственици на имоти в Гърция се изискват и разрешения за пребиваване.

 

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr.

 Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4608 |22.07.2020 Кристин Лагард: Можеше да е по-добра сделката на Европейския съюз . 6| 6249 |20.07.2020 Експерт: Блокадата на парламента може да разцепи протеста . 53| 8069 |19.07.2020 Вижте Декларацията от протестиращото гражданско общество в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads