Реклама / Ads
37| 9901 |04.12.2020 НОВИНИ

Д-р Виктория Чобанова: Половината от хората, които се разхождат по улиците, са с коронавирус. Изпуснали сме лавината

.
Д-р Виктория Чобанова
Половината от хората, които се разхождат по улиците, са с коронавирус. Той не може да се задържи да стои вкъщи. Много хора ходят на работа и заразяват колегите си. Ние каквото и да правим, сме изпуснали лавината. Да, ще се намали контакта между хората. Но като се разхлабят малко мерките, нещата ще се усложнят пак.
 

Това каза по БТВ д-р Виктория Чобанова от асоциацията на общопрактикуващите лекари. Ето какво още обясни тя:

Не  е въпросът в теста. Не всеки може да получи талон за изследване за коронавирус. Видяхте, че в Китай за 9 болни човека, са изследвали град с милиони. У нас е хаос. Много хора не си правят изследвания, защото ще похарчат едни пари и ще ги затворят. Много хора не се обаждат на лекарите и чакат да им мине. Това е българския вариант за справяне с коронакризата. Ние сме единствената страна в света, в която има смесване на потоците във всяка една болница.

 

Все още не съм засекла грип, но има болни, които не са с коронавирус. За тези ваксини ние лекарите нищо не знаем. Не знаем какъв е типа на ваксината. Каква ваксинация правим в пика на заболяването?! Лекарите нямаме медицинска информация за ваксините.

 

Има моменти, в които ние не можем да издадем електронно направление. Ще мине известно време, преди това нещо да стане гладко и реално.

 

Когато системата работи, става бързо. Проблемът е дали ще тръгне, дали ще върви това, които ние изпращаме. Но и това иска време. Най-големият проблем е нестабилната нормативна база. Заповеди се издават непрекъснато, някои от тях са копирани  от преди 1-2 месеца. Има по три заповеди дневно на сайта на министерството. Реално се променя националния рамков договор с анекси всеки месец. Все едно правим нещо, ама не целим да свършим работа, а че правим нещо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7681 |27.11.2020 Deutsche Welle: Половината българи не искат демокрация. Никъде другаде в Европа не е така . 9| 5124 |09.11.2020 Д-р Виктория Чобанова: Не питайте тази седмица личните си лекари за писиар тестове . 17| 4497 |03.11.2020 ”Галъп интернешънъл”: Над половината от българите още смятат коронавируса просто за силен грип . 2| 5924 |15.10.2020 Над половината държави в Европа са червена зона за Covid-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads