Реклама / Ads
24| 9458 |22.03.2021 НОВИНИ

Лекар: Ако Кунчев и Кантарджиев твърдят, че не е имало коронавирус досега - да си хвърлят дипломите

.
Доц. Ангел Кунчев и проф. Тодор Кантарджиев
Не слушайте Кунчев и Кантарджиев какви глупости говорят! Кой каза, че вирусът не е познат? Ако те твърдят, че коронавирусите не са се разпространявали в човешката популация досега, това означава, че трябва да си хвърлят дипломите и да се махнат.
 

Това коментира за liberta.bg д-р Георги Тодоров, лабораторен лекар и член на Контролната комисия на Български лекарски съюз /БЛС/.

 

„Няма Ковид. Истинското име на вируса е SARS-cov2. Омешиха всякакви понятия, превърнаха математиците в лабораторни лекари, превърнаха математиците в инфекционисти - не искат да говорят с нито един инфекционист. Когато доц. Божидарова се обади, доц. Мангъров се обади, Чорбанов се обади, аз се обадя, нас ни игнорират. Защо? Защото в момента чрез пандемията искат да ни набутат ваксината. Независимо коя е тя. А не да ни пазят от пандемията, каквато няма. Последната известна пандемия в света е тази на полиомиелита“, смята той.

 

„Защо нито един журналист не пита българското правителство, защо бе пичове, защо не сте купили Пфайзер за всички? Нима няма пари? Защото Астра Зенека е евтина“.

 

По думите му не е вярно и, че сме на първо място на Балканите и на четвърто по смъртност в ЕС.

 

„Тези хора лъжат! Ние стигнахме висока смъртност през ноември месец. Но не от Ковид. В България  винаги месечно са умирали между 280 и 340 човека. Има периоди през три, четири години, когато точно по това време се случва по-висока смъртност, която е продиктувана от най-различни фактори. Но днешната висока смъртност в края на миналата година се дължи на факта, че и лекарите се уплашиха и от МЗ, които не знаят какво правят, спряха плановите операции и грижите за пациентите си. Колегите оставят пациентите на произвол. На първо място сме били на Балканите? От какво? Кунчев може да си плюнчи молива колкото си иска и да пише каквото си иска, където си иска и както си иска. Въпросът е кой му вярва. Затова идеята е: уплашете хората и можете да правите с тях каквото си искате“, добави д-р Тодоров.

 

Според него затварянето на страната няма да промени нищо.

 

„Напротив, агонията ще продължи. Това ще е агония на човешкото съзнание и на психиката ни. Нито една държава нищо не е преборила досега със затваряне. Няма такава“, заяви той

 

Според него в момента се опитват да убедят хората, че всички са 100% възприемчиви към коронавирус.

 

„Абсурд! Ние не сме 100% възприемчиви за антивирусна ваксина за морбили, та камо ли за това нещо. В момента в популацията ни има доста невъзприемчиви хора, които и да се ваксинират, и да не се ваксинират, никога няма да се разболеят. Ако приемем, че тази ваксина е подействала, направила го е невъзприемчив, или по-леко възприемчив и той ще боледува по-леко, това вече е друго. Но аз продължавам да твърдя, че при тази инфекция няма безсимптомни, които да заразяват други хора. И мога да го докажа с цифри. До днес в страната няма и 300 000 души/това е населението на град Варна/, спрямо цялото население на страната, които да имат доказана среща чрез т.н. PCR реакция, или по друг начин/защото има и други начини/. Какво са 300 000 човека към седем милиона и двеста хиляди? По-малко от 5%. Това не е нито епидемия, нито пандемия, нищо не е. Плашат ни просто“, смята д-р Тодоров.

 

По думите му краят на тази истерия ще дойде тогава, когато правителството бъде сменено.  

 

„Съд за тези, които докараха толкова хора до истерия и може би скоро и до психиатриите и спиране на „злоупотребата с медицината“, както каза психиатърът д-р Владимир Сотиров“, добави д-р Тодоров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3382 |22.03.2021 Ангел Кунчев за удължаване на мерките: Всичко е възможно . 27| 4691 |19.03.2021 Лекар: Изчерпан е капацитета на лекари и сестри, Господ да ни пази . 18| 3967 |17.03.2021 Ангел Кунчев: Стиснете зъби още малко . 5| 3122 |15.03.2021 Доц. Кунчев: 6-има са заразените с COVID-19 след почивка в Занзибар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads