Реклама / Ads
6| 3013 |14.12.2021 НОВИНИ

Вицепремиерът Сандов: Корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива

.
Борислав Сандов Източник: БГНЕС
„Обикновено корупцията нанася огромни щети, а понякога дори убива. Има много примери, за които не можем да обясним нещо случило се освен с корупция”. Това заяви заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов пред Нова телевизия.
 

„Прокуратурата е тази, която трябва да повдига обвинения и да натоварва с разследващи функции определени органи”, каза още той. 

 

„Призовавам всеки, който има сигнали за корупция, да ги дава. Всеки, който има сигнали за нарушения на околната среда, да ползва зеления телефон към регионалните инспекции по околната среда”, добави Сандов.

 

Той коментира и предполагаемите причини, довели до бедствено положение в части от Южна България след обилните дъждове. „Мостовете, които видяхме срутени, не са старите мостове. Тези в Родопите са на векове и те продължават да са там. Правени са някога, защото на 100 години е идвала висока вълна, но днес те са непокътнати. Проблемът с новата инфраструктура е, че тя не предвижда. Няма мисъл и структура, която да казва, че на дадено място трябва да се направи на по-голяма височина, защото ще има висока вълна в следващите години”, посочи Борислав Сандов.

По думите му канализационните системи също трябва да са добре почистени, както и не трябва да се разрешават строителни разрешения в близост до реки.

 

„Истината е, че в България има много документи, които стоят по шкафовете и няма приложение. По същия начин имаме Стратегия за адаптация към климатичните промени. Макар и късно завършеня, тя съществува и сме платили доста за нея като държава. Трябва да я извадим и да я вкараме в приложение. Тя ще ни реши част от тези въпроси”, каза Сандов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2848 |13.12.2021 Вицепремиерът Атанас Пеканов отчита дейността си за добра и силна България . 7| 3367 |12.12.2021 Чуждите медии: Мисията на новото правителство в София е да сложи край на корупцията и на кризата . 5| 2981 |11.12.2021 Сандов: Прозрачността е едно от първите неща, с които ще се захвана като министър . 35| 8047 |11.12.2021 Правителството: Кои са новите борци срещу корупцията?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads