Реклама / Ads
2| 3132 |22.10.2021 НОВИНИ

Вицепрезидентът Йотова открива Конференция за бъдещето на Европа по инициатива на евродепутата Цветелина Пенкова

.
Евродепутатът Цветелина Пенкова стартира втората част на инициативата: “Когато младите говорят…#EUphoria“ със събитие на 25 октомври в град Хасково на тема: „Миграционният поток: ролята на институциите и на обществото“. Официален гост на срещата ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова. Събитието се организира съвместно с Младежкото обединение на БСП и е вдъхновено от общоевропейската инициатива „Конференция за бъдещето на Европа“, която се провежда в целия ЕС от месец юни тази година до лятото на 2022 г.
 

Въпросите, свързани с управлението на миграцията, са част от ключовите приоритети на Конференцията за бъдещето на Европа и стоят в дневния ред на  българското общество, предвид ключовото географско положение на България като външна съюзна граница.  Ще бъдат обсъдени предизвикателствата и възможностите пред страната, както и ролята на ЕС. Първата част на програмата е посветена на институционалното сътрудничество и взаимодействие, в която се предвижда участието на ръководството на областната администрация на Хасково, на областната дирекция на МВР, на представители на неправителствения сектор.

 

Втора част от „Когато младите говорят…#EUphoria” ще протече под формата на дискусия с млади хора, които ще имат възможността да представят своята гледна точка и мнение относно различни аспекти, свързани с миграцията – сигурност, значение за местната общност, интеграция.

        

“Когато младите говорят…#EUphoria” ще продължи с посещения в:

 

28.10.2021г – Шумен

02.11.2021г. – Пазарджик

03.11.2021г – Стара Загора

 

*Събитията ще се проведат при стриктно спазване на изискванията свързани с епидемиологичната обстановка в страната, валидни към 25 октомври 2021.  Достъпът на всички участници ще се осъществява чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване, за изследване с бърз антигенен тест или с PCR тест. 

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3245 |12.10.2021 Иван Таков: Радев и Йотова изпълниха със смисъл президентството . 0| 15542 |10.10.2021 Илияна Йотова: Борисов е разединител, не може да води обществото ни . 2| 3256 |07.10.2021 Технополис и Практикер откриват ваксинационни пунктове в 7 града . 1| 3825 |02.10.2021 БСП-София единодушно подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads