Реклама / Ads
0| 2163 |27.10.2024 НОВИНИ

Вицепрезидентът Йотова: Вярвам на машините, така гласувах! Има опити хората да бъдат спрени от машинен вот /видео/

.
Илияна Йотова
"Надявам се, че след изборите ще има силно политическо правителство", каза вицепрезидентът Илияна Йотова, след като гласува в Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов". "Дали то ще бъде от няколко формации, ще решат политическите сили, които ще бъдат част от Народното събрание", добави вицепрезидентът.
 

Според нея има възможност за сформиране на редовно правителство - при едни преговори, ясна програма и най-вече силни хора – лидери.







"Когато едно общество трябва да излезе от криза, има нужда от силни лидери, а не хора, които тепърва трябва да опознаваме кои са, коментира Йотова и добави, че никой не е казал как точно изглежда формулата за равно отдалечен премиер. Струва ми се, че равно отдалечени, по-близко отдалечени – това е по-скоро вариант, с който политиците ще се опитват да заблудят гражданите защо не искат да влязат в истинска коалиция и да управляват", каза вицепрезидентът, предаде БТА.

 

Илияна Йотова избра да гласува с машина. "Едно от нещата, които научих в тази кампания, са опитите хората да бъдат спрени да гласуват с машини, да се внесе известно съмнение. Заради това с моя глас и начина, по който гласувах, казвам, че вярвам на машините", каза вицепрезидентът. "При гласуването днес принтерът на машината за гласуване не принтираше бюлетината, но една малка техническа намеса и всичко беше наред", обясни Йотова.

 

"Смятам, че с моя глас намалява търговията с купуване на гласове", посочи тя и добави, че трябва много внимателно да помислим и всеки да отиде да гласува. "Не съм оптимист, че ще разберем за кого са купували гласове всички арестувани", допълни Йотова. "Това, което видяхме, са само акциите. Какво следва след тях – предстои да видим. За мен беше повече шумно, отколкото резултатно", каза Йотова.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2159 |27.10.2024 Зафиров гласува на хартия, иска да даде "нова надежда на хората" /видео/ . 1| 2177 |27.10.2024 Чужди граждани вече ще могат да служат като офицери във въоръжените сили на Украйна . 20| 30135 |27.10.2024 Нивата на реките в Изборландия днес . 7| 5306 |27.10.2024 Към 17:00 часа избирателната активност се повишава, сочат данните на агенциите
Реклама / Ads