Реклама / Ads
0| 3124 |05.07.2022 НОВИНИ

Владислав Панев: Ако на ДБ бъде връчен мандат, ще опитаме да направим правителство

.
Владислав Панев
Ако не бъде съставено правителство с първия и втория мандат, от ДБ няма да поискаме президентът да връчи третия мандат на нас. Но ако ни бъде даден, ще направим всичко възможно да излъчим правителство, което да извърши важните за страната реформи. Това каза в предаването по БНТ зам.-председателят на ПГ на ”Демократична България” Владислав Панев.
 

Дали ще бъдат намерени необходимите депутати за избиране на ново правителство, е въпрос с повишена трудност. Този въпрос трябва да се реши от мандатоносителя.

 

Ситуацията в света е изключително динамична. На България ѝ трябва добро управление в тази нова ситуация, която идва в обозримото бъдеще. Проблемът няма да бъде инфлацията, а забавянето на икономиката и евентуалната безработица. Служебно правителство може да се окаже лошо решение. Моментите на криза са тези, в които се решава дали държавите ще вървят нагоре или надолу, така че се намираме в много важен момент, заяви Панев.


Важните въпроси пред България са до края на годината да постигнем промени в съдебната система, които да позволят смяна на състава на Висшия съдебен съвет и механизъм за контрол на главния прокурор, както и промени в енергетиката, които да ни осигурят диверсифициран достъп до енергийни ресурси, добави той.

 

По думите му в момента парите на държавата в БНБ са 8,7 млрд. лева при 7 млрд. лева миналата година. Парите се увеличават, а държавният дълг намалява. Въпросът е как ще посрещнем кризата, защото от опозицията, след като при вота на недоверие твърдяха, че няма пари в държавата, при вктуализацията на бюджета гласуваха допълнителни разходи в размер на близо 1 млрд. лева, отбеляза зам.-председателят на ПГ на ДБ.

Той прогнозира, че цените на горивата ще паднат в следващите няколко месеца заради забавянето на икономиката в световен мащаб. Прогнозира намаляване и на цената на хляба.

 

Ето как шофьорите ще получават отстъпката от 25 стотинки за гориво

Владислав Панев посочи, че азербайджанският газ ще осигури 1/3 от българското потребление на природен газ. Остава въпросът откъде ще дойдат останалите 2/3. Няма как цяла Европа да се снабдява с американски втечнен газ. Предстоят интересни времена, заяви той.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3144 |04.07.2022 Стефан Тафров: Митрофанова трябваше да бъде изгонена много отдавна . 0| 3950 |02.07.2022 Военният министър Заков: Митрофанова трябва да бъде сменена, дипломацията между София и Москва няма да бъде прекратена . 0| 2953 |01.07.2022 Владислав Панев: Чувам, че Асен Василев ще бъде предложен за премиер . 1| 4190 |30.06.2022 Митрофанова: Отговорът на Русия ще бъде много тежък

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads