Реклама / Ads
0| 2844 |18.10.2022 НОВИНИ

Владислав Панев: Съмнявам се Гешев да има предвид точно всеобхватна съдебната реформа

.
Владислав Панев Източник: БГНЕС
”Съмнявам се, че Иван Гешев има предвид точно такава задълбочена и всеобхватна съдебна реформа, каквато е необходима на България”. Това каза пред БНР Владислав Панев, избран за депутат от ”Демократична България” в 48-ото Народно събрание, във връзка с писмото, изпратени от главния прокурор до депутатите от новия парламент.
 

Ще проведем срещи и разговори с всички, които са отговорни за приемането на важните закони в страната, а това са парламентарно представените партии, уточни той и посочи, че Гешев не е сред тях, но „ако някоя партия го припознае – да".


Владислав Панев коментира, че ДБ няма да подкрепи първия мандат на ГЕРБ, а когато вторият мандат за съставяне на правителство отиде при "Продължаваме промяната", ще стане ясно дали ПП биха били склонни да внесат предложение на правителство на малцинството, което да подкрепено от други партии, включително и ГЕРБ.


"Отношенията ни с ПП са добри. Надявам се с тях да намерим най-лесно допирни точки, които да бъдат след това и основа за съставяне на кабинет. ... С много условности можем да работим за втория и третия мандат, въпросът е да намираме достатъчно допирни точки, разликите сме ги намерили отдавна", каза той.


"Не сме отказали окончателно на Росен Плевнелиев и Соломон Паси, следобед ще имаме събиране на нашата парламентарна група и там ще вземем решение дали да отидем на срещата в неделя", посочи той.


Според Панев има опасност при разглеждането на Бюджет 2023 да има "едно предизборно наддавана" за още милиарди разходи, което може да доведе до допълнителна инфлация и фискална нестабилност:


"Ние от ДБ се надявам да се противопоставим успешно на тези напъни. Това е голямата отговорност. Депутатите да не се държим предизборно през следващите месец-два, а да подходим отговорно".


Той подчерта, че позицията на ДБ е "дефицитът да бъде държан в нормални рамки - до 3%, държавните разходи да бъдат държани в нормални рами, така че да не генерираме допълнителна Българска инфлация, освен тази, която идва отвън, енергийните компенсации трябва да бъдат насочени само към най-нуждаещите се, нямаме против пенсиите да растат по-бързо от инфлацията".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 10700 |17.10.2022 Владислав Панев: Ако БСП не подкрепи въоръжаването на Украйна, ще размислим за сътрудничеството . 9| 3993 |16.10.2022 Владислав Горанов проговори, че не вижда редовно правителство . 0| 2946 |31.08.2022 Владислав Горанов щял да поправя пенсиите, бюджета и компенсациите . 0| 3140 |29.08.2022 Владислав Панев: България трябва да застане на пътя на реформите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads