Реклама / Ads
6| 4929 |29.01.2022 НОВИНИ

Владислав Панев: Трябва да решим проблема със завладяната държава

.
Владислав Панев Източник: БГНЕС
"Трябва да решим проблема със завладяната държава, която е тук и сега. С предстоящата комисия за промени в Конституцията се надявам да се захванем точно с тези проблеми в регулаторите. Очаквам следващата седмица да имаме нов състав на КЕВР, знаете, енергетиката е един от най-контролираните от държавата сектори и от най-корумпираните. Точно това е битката със завладяната държава." Това заяви пред БНТ Владислав Панев от "Демократична България".
 

Според Панев изказването на Асен Василев за "некадърните работодатели" и "работещите бедни" означава, че в България има огромен дефицит на кадри, а компаниите в България разчитат на евтината работна ръка, за да продават своите стоки и услуги и няма да издържат още дълго.

 

"Убеден съм, че доходите ще изпреварват инфлацията, която очакваме тази година да се задържи висока заради външни фактори, обаче това ще бъде изпитание за работодателите, които са свикнали да плащат малко", заяви Панев.


Според него можем да избегнем определението "най-бедни в ЕС" до няколко години, ако успеем да отворим държавата и ако регулаторите не бъдат използвани за "бухалки".

 

Днес излезе информация от Европа, че находището на газ в Чирен е пълно само на 30% от капацитета си, алармира Панев. Това означава, че България не е много подготвена за газова криза при ескалация на напрежението в Украйна.

 

"Само дрънкането на оръжия там означава, че тази седмица е 15% по-скъп газът на международните пазари. Внасянето на газ от трасето през Турция може да не е достатъчно. Трябва да имаме нашите алтернативи. България трябва дългосрочно да диверсифицира източниците си на газ", каза Панев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4717 |29.01.2022 Премиерът: Трябва да сме българофили и да мислим как всяко наше действие се отразява на позицията ни в света . 8| 7242 |29.01.2022 Хиновски за уволненията в „Булгаргаз“: Така би трябвало да се махнат пречките по внос на азерски газ . 25| 9569 |28.01.2022 Индустриалци остро към Асен Василев: В Германия вече трябваше да е подал оставка . 16| 14504 |28.01.2022 Доц. Инджов: Поведението на Нинова е недостойно. Иванов като лидер на ДБ има едно поражение и трябва да получи шанс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads