Реклама / Ads
4| 5333 |20.03.2020 НОВИНИ

Владислав Панев: Властта не знае как се управлява частен бизнес

.
Владислав Панев
Властта не знае как се управлява частен бизнес. Как не спиш, защото клиентите са недоволни. Защото изпускаш срокове. Защото чакаш доставки, а те не идват.
 

 Имаш да изпълняваш поръчки, но не са пристигнали суровините, а трима от десет работници са в болничен. Как броиш парите и за колко още месеца извънредно положение ще ти стигнат преди да се наложи да затвориш. Как изпълняваш курсове на загуба, за да си запазиш репутацията, когато конкурентите са спрели работа. Как ако не подобриш продукта си, пазара ще те отнесе за има няма година, защото вече няма да си актуален.


Гледат на тези хора като куче касичка. Да плащат ДДС до 14о число. След това осигуровки, преки данъци, имоти.


Айде Борисов има опит отпреди 100 години в Ипон. Явно е забравил. Затова и са толкова закърнели, че дори и в тази криза пак мислят как да уредят своите.


Държавата трябва да гарантира вноските по кредити на засегнатите от форсмажор за следващата година. Така че банките да не притискат длъжниците си, а да ги оставят да дишат. Да гарантира кредитни линии. Да отложи събирането на данъци.


И да остави икономиката да диша. Оптимист съм за България. Заради това, че толкова много фирми за нула време минаха на дистанционен режим. И успяха да поддържат ниво. По време на криза се вижда кой плува с бански. Кой е в състояние да се адаптира бързо, така че да минимизира щетите. Нашите фирми успяват в голямата си част. От износителите, през транспорта и услугите. Говоря ежедневно с такива, те не спят, променят се, мъчат се, успяват. Имат нужда от рамо и сега е момента да им бъде дадено. Защото те ще върнат жеста във вид на работни места, данъци и продукти с висока добавена стойност.


Те ще изядат олигарсите с парцалите. Защото близките до властта могат да съществуват само като вируси в чуждо тяло. Като смучат. Но това ще е до време.


Успех на все по-силния независим български бизнес.

Пазете се и работете!

 

 

Владислав Панев, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4050 |17.03.2020 Турция пълни арестите с критици на властта в борбата срещу коронавируса . 26| 13531 |15.03.2020 Евгений Дайнов: Властта е непригодна да се справи с кризата . 9| 7376 |13.03.2020 М. Екимджиев: Властта загуби респект и уважение заради лошото управление . 10| 10293 |09.03.2020 Майки и сестри гневни: Отказваме среща с властта, правителството да си ходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads