Реклама / Ads
5| 11438 |19.12.2018 НОВИНИ

Владо Береану за Фрог: Най-големият бизнес у нас е корупцията

.
Владо Береану Източник: БГНЕС
Главният прокурор Сотир Цацаров призна, че корупцията е държавна политика. Държавата работи въз основа на нея. Най-големият бизнес у нас е именно корупцията. Това коментира пред Фрогнюз журналистът Владо Береану по повод доклада на Зелените в Европейския парламент, в който се констатира, че България губи 11 милиарда евро годишно от корупция.
 

13% от БВП на България се краде. Това са 30% от бюджета – държавни, общински пари, данъци. 1/3 се краде от обществени поръчки.

 

Корупцията храни един огромен процент от населението – 20%. Това са хора с мрежи от фирми, които се занимават само с корупция. Тези хора с техните семейства са и сигурните гласоподаватели на системата – дейци и членове на ГЕРБ. Като прибавим към тях и структурите, които съществуват преди тях – на ДПС, нещата стават много сериозни.

 

Самите институции използват инструменти за изнудване. Така например КОНПИ конфискува имущество без да има престъпна дейност, доказана в съда, прави закони със задна дата…

 

Освен че се крадат пари от обществени поръчки, това, което се изгражда, е некачествено. Пътища, медицинско обслужване, ремонти на улиците – всичко е некачествено. Хората са ограбени, а на всичко отгоре получават и некачествени услуги. Ярък пример за корупция е „Граф Игнатиев”. Вижда се ясно ужасното качество на услугата.

 

ЕК е вдигнала ръце от нас, тъй като години наред се фалшифицират данни, които й се изпращат. Комисията не може да се намесва във вътрешните работи на една страна, а само да дава идеи. Когато не ги изпълняваме, тя може да ни изгони от ЕС, което е невъзможно заради начина й на конструиране, или да вдигне ръце. Тя е избрала да вдигне ръце.  

 

Борисов знае това и играе по слабата струна на ЕС: Съгласява се с всичко, което Съюза изисква за разлика от много други страни, които изразяват собствено мнение – това са страните на Орбан, Ципрас, Вишеградската четворка. Държавните ни ръководители разбират, че ЕС ни е оставил да си правим каквото си искаме и се възползват от това.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 14995 |18.12.2018 Само във Фрог: ДАНС засекли политик на срещата с Ценко Чоков . 0| 14383 |17.12.2018 Цв. Цветанов пред Фрог: В ареста ми отказаха помощ при кръвно 240/180, ще си търся правата в съда . 15| 17178 |10.12.2018 Адв. Ирен Савова за Фрог: Разпитваха ме в полицията заради оказван натиск от прокуратурата . 7| 12030 |07.12.2018 Само във Фрог: Над 30 служители от ДАБ избягаха като ужилени заради съмнителни обществени поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads