Реклама / Ads
9| 5164 |09.02.2011 НОВИНИ

ВМРО: Все по-сериозен е проблемът с бездомните кучета

.
снимка: Булфото
Драстично завишаване на санкциите към безотговорните собственици на домашни кучета, както и към административните служители, които отговарят за събирането на таксите за домашни животни и за контрола върху тях, предлагат от ВМРО.По-рано през деня общинският съветник от войводите в София Ангел Джамбазки внесе в деловодството на Столичната община проект с предложения за промени в общински наредби.
 

“ВМРО настоява министър Найденов, който е доскорошен директор на общинското предприятие „Екоравновесие”, да даде обяснение защо за близо две години като министър не е спазил обещанието си за изработване и прилагане на национален план за справяне с проблема с бездомните кучета в българските градове”, отбелязват хората на Красимир Каракачанов в писмо до медиите. В предложението на Ангел Джамбазки се настоява Народното събрание да направи промени в законите за ветеринарномедицинска дейност и защита на животните, които да позволят по-бързо евтаназиране на агресивни животни – “каквато е практиката в западноевропейските страни”.

“Прилаганите досега от държавата и общината мерки не дават резултат, след като бездомните кучета в София се увеличават най-малко с по 1000 на година, и то по данни на самото общинско предприятие „Екоравновесие”.

Обещаното прочистване на софийските улици през 2012 година не просто няма да се случи, а напротив – в края на обещания тригодишен период уличните кучета ще се увеличат”, отбелязват от ВМРО.

Оттам обвиняват администрацията на Столичната община, че подхожда безотговорно към задължението си да събира дължимата такса от 24 лева на година за домашно куче.

“В новия проект за бюджета е предвидено да се съберат 180 000 лева от тази такса, което прави около 7500 регистрирани животни. Според проучванията в столицата има между 200 000 – 250 000 домашни кучета.

Това означава, че администрацията безотговорно се лишава година след година от около 4 млн. лева. Тези пари можеше и трябваше да бъдат вложени в прочистването на столицата от бездомни животни”, продължава писмото на войводите.“Абсурдно е с глупави оправдания столичани да бъдат лишавани от елементарното право на безопасност заради бездействието на администрацията”, обяви в заключение Ангел Джамбазки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4944 |12.11.2010 20 години не е решаван проблемът с ромите . 2| 4414 |11.11.2010 ВМРО: Губим парите от еврофондовете безвъзвратно . 11| 6589 |06.10.2010 ВМРО: "Атака" рекетира правителството . 22| 5113 |01.10.2010 А. Кутев: Не Борисова, а Борисов ни е проблемът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads