Реклама / Ads
3| 7167 |22.02.2014 НОВИНИ

Внимание! Кондоми-менте на българския пазар

.
Презервативи - менте, които копират световноизвестни марки, се търгуват по магазини у нас. Произведени са в Китай, а цената им на едро е около 50 стотинки.
 

Кондомите са изключително опасни, тъй като са пълни с голямо количество неясен лубрикант, освен това се късат много по-лесно от истинските, сигнализира "Монитор". На външен вид кутийката имитира оригинала с почти всички надписи и картинки, но качеството на картона, както и на печата е по-ниско.

Последната засечена пратка у нас е била от 6000 бройки, купени срещу 2000 долара от Китай. Информация по случая е предоставена на полицията в Пловдив, но след съгласуване с местната прокуратура разследване не е започнало, защото количествата били съхранявани в жилището на мъжа, който ги поръчал и още не били пуснати в търговската мрежа.

Засега остава неясно как са били внесени, но не се изключва това да е станало в ръчен багаж. Преди това две пратки са били заловени и от служители на Агенция "Митници".

Ментетата на известната марка са били забелязани да се продават в малки магазинчета в Пирдоп, но не се изключва да се предлагат и в други градове.

"Като го отворихме, лубрикантът се разтече и беше рядък", обясниха експерти, които са виждали ментетата, внесени у нас. "Освен че са опасни за здравето, може да се окаже, че не могат да ви предпазят от нищо, защото структурата им по-лесно се нарушава", обясниха запознати. В някои от случаите производителите използвали индустриален лубрикант, а в други растителни масла.

Оказва се, че китайски фалшиви презервативи са стигнали и до други европейски държави и САЩ. Британското здравно министерство предупреди преди време, че контрабандата на фалшиви кондоми е нараснала, като през последните 18 месеца на Острова са внесени милиони бройки.

В същото време в средата на миналата година в китайска провинция Фуджиян полицията залови 4,6 милиона бройки ментета, предлагани на значително доста по-ниски цени в интернет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7894 |08.02.2014 В. Василев: Българският народ не иска да го управляват турци . 2| 6081 |29.01.2014 ВНИМАНИЕ! "Ало, ало" вече с код пред номерата на стационарните телефони . 40| 5215 |03.01.2014 Николай Бареков: Европейският съюз е длъжник на българския народ . 1| 5136 |19.12.2013 Внимание! Очаква се бум на телефонните измами по празниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads