Реклама / Ads
21| 6107 |03.10.2011 НОВИНИ

Внукът на ромския бос се е предал

.
Внукът на Кирил Рашков - Кирил младши, който бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, се е предал. Това съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров, съобщи „Фокус" - Пловдив.
 


Той се появил заедно с адвоката си във Второ районно управление на МВР. Двамата са дошли пеш, след като прокуратурата водеше преговори за доброволното предаване на Рашков-младши. Сега той ще бъде придвижен към пловдивския арест, пише "Под тепето".

По-рано днес информация на разследващи, пожелали анонимност,  обясниха, че не е ясно дали Рашков-младши ще се предаде в Пето РУ в Пловдив, където бе задържан дядо му, или в РУ в Асеновград.

 

Срещу обявения за общодържавно издирване Кирил Рашков-младши е образувано досъдебно производство. Повдигнати са му обвинения за заплахи за убийство, съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

 

Обвинението е заради депозирана на 1 октомври жалба от Веселин Христов, че минути преди да бъде прегазен 19-годишният Ангел Петров Кирил Рашков-младши го заплашил с убийство. Внукът на Цар Киро е обявен за издирване веднага след като Христов е подал официално жалба, но до момента не е задържан.

 

Вечерта на 23 септември Христов, който е вуйчо на Ангел, се е обадил два пъти на тел. 112. Първият път той съобщил, че е заплашван от Кирил Рашков. При второто си обаждане той обяснил за сблъсъка пред къщата на Рашков и съобщил за заплахите от Кирил Рашков-младши. Минути след това Ангел е прегазен.

 

Самият Христов обясни, че пуска жалбата седмица след инцидента, защото, когато се е обадил да попита шефа на „Криминална полиция" в Асеновград няма ли да бъде задържан и внукът на Цар Киро, той му заявил, че няма официална жалба срещу него.

 

Припомняме, че Безредици в пловдивското село Катуница избухнаха вечерта на 23 септември след като там беше убит 19-годишен младеж. Саморазправа между българи и роми вдигна на крак през нощта десетки полицаи, а сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков - Цар Киро. При сблъсъците между жители на селото и приближени на Рашков пострадаха двама местни и трима полицаи.

 

Избухналият бунт в Катуница взе втора жертва - 16-годишния Павел, който бе един от участниците в поход към махалата с именията на Цар Киро. На момчето му прилоша и припадна на метри от мястото, където бе прегазен 19-годишният Ангел Петров.

 

В следващите няколко дни напрежението в Катуница не само че не стихна, но излезе от границите на селото. Демонстранти излязоха в много градове из цяла България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 5791 |03.10.2011 Ив. Костов: Заиграването с ромския вот е в интерес на ГЕРБ . 70| 11598 |30.09.2011 Внукът Йорго-най-голямото зло във фамилия Рашкови . 49| 7376 |27.09.2011 Скриха ромския бос в София, убиецът от Катуница остава в ареста . 26| 5277 |13.06.2011 Борисов срещу Костов за ромския вот за сините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads