Реклама / Ads
11| 5584 |13.05.2014 НОВИНИ

Военният министър писа двойка на Гергьовския парад

.
Военният министър обяви, че е "разочарован" от маршируването по време на военния парад за шести май, но защити авиацията, която не можа да вдигне самолетите заради лошите условия.Найденов заяви, че има "пропаст, която непрекъснато се увеличава в технологично отношение, между българските въоръжени сили и партньорите от НАТО".
 

"Трудно мога да си представя, че това наистина може да бъде показано на парад по повод на празника на Българската армия. Давам си сметка, че имат много други задачи професионалните войници в момента, но ще направим всичко възможно да променим ситуацията. Общо взето незадоволителна оценка", коментира Найденов представянето на военните по време на парада.

По думите му той е видял хора, които "дори не можеха да движат ръцете си, камо ли да маршируват в една стъпка и ритъм с основния строй".Найденов обаче отхвърли "иронията" към Военновъздушните сили заради решението им да не изпълнят плануваните полети над София. Оценката на военния министър бе споделена и от офицерите от запаса, с които той се срещна във вторник.
Найденов заяви, че има "пропаст, която непрекъснато се увеличава в технологично отношение, между българските въоръжени сили и партньорите от НАТО".

Според Найденов между 150 и 250 млн. лева годишно са само необходимите средства за превъоръжаване и модернизация. Те трябва да бъдат отпуснат целево от правителството, а не да са от бюджета на министерството.
"2.3 млрд. е стойността на програмата, която трябва да бъде реализирана за изграждане на целите за способности на въоръжените сили за периода до 2028 г. И това не е прищявка на някаква малка група политици и генерали, това е потребност на страната и потребност на българските въоръжени сили ", припомни Найденов.

Той обяви още планове за строителството на ведомствени детски градини, социални кухни и жилища и анонсира увеличение на сумите за наеми, които се изплащат на военните без жилища в гарнизоните.

Ангел Найденов "охлади" желанията на запасното войнство да бъде възстановен
Генералният щаб на армията и върната наборната казарма.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5452 |13.05.2014 ДПС, Атака и ББЦ не подписаха договора за честни избори . 1| 5276 |12.05.2014 Вапцарова и Сотиров - първи сред писателите . 3| 5211 |09.05.2014 Вино с лика и подписа на П. Стоянов заминава за Китай . 5| 9651 |30.04.2014 Извиняваме се! Reborine dixewazin! عفوآ, написаха старозагорци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads