Реклама / Ads
11| 11148 |01.05.2023 НОВИНИ

Военният министър на Украйна: Готвим контраофанзивата, с японско оръжие ще блокираме руските дронове

.
Олексий Резников
Украйна иска от Япония да предостави оборудване за заглушаване на руски дронове, за да подобри защитата на гражданската инфраструктура. Това заяви министърът на отбраната Олексий Резников в интервю за Kyodo News.
 

Tой подчерта, че Украйна "подготвя" голяма контраофанзива срещу Русия и страната продължава да получава оръжия от Съединените щати и Европа.


"Ние наистина подготвяме големия план за деокупация или освобождаване на всички временно окупирани територии на Украйна, включително Крим, Луганск и Донецк и други територии“, заяви Резников. Министърът се в въздържал да уточни графика, мястото, посоката и условията на контранастъплението с мотива, че те са "строго секретни".


Преди срещата на върха на Групата на седемте развити страни на 19-21 май в Хирошима, Западна Япония, Резников заяви, че се надява групата да обсъди своя отговор на агресията на Русия срещу Украйна, включително икономически и политически санкции и създаването на международен трибунал за предполагаеми военни престъпления, посочват от медията.


"За нас е много важно да чуем, че страните от Г-7 ще продължат да подкрепят Украйна без никакво съмнение", изтъкна той. Резников очаква групата да демонстрира непоколебимата си подкрепа "не само с декларация, но с реални действия и с реални резултати".


Докато Украйна продължава борбата си срещу Русия, министърът заяви, че "разбира“ "неутралността“ на Япония в области, където пацифистката конституция на страната ѝ пречи да предоставя оръжия, пише "Фокус".


"Вие сте много, много модерна страна. Имаме жизненоважна нужда от оръжия за технологична война", заяви той, като поиска от Япония да предостави оборудване, което да блокира руските дронове и да им попречи да атакуват гражданска инфраструктура.


Относно повтарящите се ядрени заплахи от Русия, Резников заяви, че Кремъл "блъфира", за да обезсърчи подкрепата за Украйна от Съединените щати, Япония и европейските страни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2860 |30.04.2023 Министър Зарков: Дебатът за домашното насилие се замърсява от други удобни въпроси . 20| 3440 |28.04.2023 Външният министър: На шесто място в света сме по подкрепа за Украйна . 16| 3391 |28.04.2023 Трета мащабна въздушна тревога в Украйна: Броят на жертвите в Уман расте . 1| 2896 |28.04.2023 Лидерът на БОЕЦ настоява в НС министър Демерджиев да обясни за купуване на гласове в Гурково

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads