Реклама / Ads
7| 5029 |04.05.2015 НОВИНИ

Военният министър успокои: Няма страшно, няколко "Миг"-а ни пазят

.
Министърът на отбраната Николай Ненчев Източник: Булфото
Ще продължим да охраняваме въздушното си пространство. Около 80 млн. лева би струвало ремонтирането на няколко от "МиГ"-овете, другият вариант бил около 24 млн. за два самолета, които биха могли да бъдат ремонтирани в рамките на тази година, за да се гарантира, че до края на следващата няма да има проблеми. Имаме няколко "МиГ"-а, които изпълняват своите задължения. Няма основание на този етап за безпокойство.
 
Това каза пред журналисти в отговор на въпрос министърът на отбраната Николай Ненчев.

На въпрос за поддържането на изтребителите МиГ-29, както и на другата руска техника, с която разполагаме, Ненчев отново коментира, че България е може би единствената държава в НАТО, която е почти напълно зависима от Русия. Ще се стремим да намалим максимално зависимостта от Русия и от други страни извън НАТО, посочи министърът.

Програмата за развитие на отбранителните способности на Въоръжените сили вече е внесена в Министерския съвет, съобщи още Николай Ненчев. Тя ще бъде разгледана, евентуално приета, след което ще бъде внесена за разглеждане и приемане в парламента.

Вярвам, че ще бъде приета по начина, по който я предлагаме, дори да има някакви забележки и корекции, ще се съобразим, ако това е необходимо, посочи Ненчев, но не се ангажира категорично с размера на предвидените в програмата разходи, с аргумента, че не е ясно каква техника ще купим, като все пак потвърди, че приблизителната сума е около четири милиарда лева.

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов обясни в отговор на въпрос за участието ни в Афганистан, че операцията там е планирана да продължи до края на годината, а за след това все още няма яснота. Министърът на отбраната и началникът на отбраната разговаряха днес чрез видеоконферентна връзка с българските военни контингенти в Афганистан, Босна и Херцеговина, Косово и Мали. Те поздравиха военнослужещите по повод на предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия - 6 май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7440 |27.04.2015 Лекари пред Фрог: Да се провери болничния на зам.-министър, издаден от Александровска болница . 7| 5038 |24.04.2015 Прокуратурата подхваща военния министър за подкупа . 10| 6637 |24.04.2015 Началникът на отбраната на нож с министъра за рeформите . 10| 4372 |21.04.2015 Ексминистър: Москов да жертва рейтинга си за добрите идеи!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads