Реклама / Ads
13| 11144 |20.01.2021 НОВИНИ

Военнополицейската асоциация отхвърля назначението на Каракачанов за шеф на Военна полиция

.
Красимир Каракачанов
Българска военнополицейска асоциация не одобрява назначението на нов шеф на Военна полиция, който да не е служил във военнополицейските органи и не притежава необходимите професионални качества за ръководство на службата. Това се казва в декларация на асоциацията.
 


Вижте цялата декларация на Българска военнополицейска асоциация:


"ДЕКЛАРАЦИЯ

от Българска военнополицейска асоциация

 

Българската военнополицейска асоциация остро възразява срещу намерението на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов да назначи офицер от структурите на Българската армия за директор на служба „Военна полиция“.


От публичните изявления на министъра става ясно, че „поставянето“ на външен човек начело на една от най-важните служби в рамките на Министерството на отбранатае въпрос само и единствено на съгласуване между правителството и администрацията на президента.


Остро възразяваме и срещу намерението на военния министър да се променят Закона за военната полиция и правилника за прилагането му, за да бъде назначен „правилният“ човек.


Вярваме, че начело на служба „Военна полиция“ трябва да бъде офицер от службата с нужните качества и професионален опит.


Вярваме, че назначаването на външен за службата нов директор ще демотивира офицерите и целия състав на службата.


Вярваме, че поставянето на „правилния“ човек поставя под сериозен риск работата на „Военна полиция“ по разкриването на престъпления и опазването на реда в Българската армия.


Вярваме, че в последните месеци от мандата си, вицепремиерът и министър на отбраната ще прояви разум и ще се въздържи от назначение, което ще има дългосрочни негативни последици върху една от най-важните служби в рамките на подчиненото му министерство.


Апелираме администрацията на президента да спази изискванията на Закона и Правилника на Военна полиция и да не допуска компромиси с една от важните за министерството на отбраната служби.

 

Управителен съвет на Българската военнополицейска асоциация"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4161 |10.11.2020 Асоциация на заведенията поиска еднакви условия за всички - да работят до 23:30 часа . 32| 6485 |16.08.2020 Кирил Добрев иска спешен пленум на БСП за отхвърляне на Конституция на ГЕРБ . 0| 4553 |21.05.2020 КЗК отново не можа да влезе в офиса на петролната асоциация . 0| 5322 |20.05.2020 КЗК запечата петролната и газова асоциация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads