Реклама / Ads
0| 4909 |03.04.2022 НОВИНИ

Войната в Украйна, ден 39: Десетки трупове на цивилни в градчетата край Киев, серия от експлозии в Одеса

.
Десетки трупове на цивилни са били открити по улиците на градовете около Киев, които бяха напуснати от руските войски при оттеглянето им през последните дни. По улиците на Буча, Ирпен и Мотижин има тела на мъже и жени, част от които са намерени със завързани ръце, свидетелства екип на Франс прес. Повечето от намерените трупове са на уличното платно. Има разстреляни край автомобил, убит велосипедист, тела, натъпкани в шахти. Сред жертвите има деца на по 14 години.
 

Няколко души са намерени в двор на къща в Мотижин. Част от труповете са престояли на улицата повече от няколко дни. По първоначални данни това е семейството на кмета на градчето Олга Сухенко, отвлечена на 23 март.


Кметът на Буча Анатолий Федорук заяви пред журналисти, че трите гробища на града са в обсега на руската артилерия затова се наложило да погребат вчера 280 души в масов гроб.

 

.

В близост до магистрала на 20 км от Киев има тела, които са били горени край пътя, съобщи украинското министерство на отбраната.


Главният прокурор на Украйна събира досие от доказателства за военни престъпления на руските части в страната. Киев обвини Русия, че войниците й са използвали деца за жив щит при изтеглянето си. Има сведения, че в някои горещи точки на военния конфликт са били отвличани деца, за да се гарантира, че местното население няма да съобщи координатите на чуждите войски на своите. Имаме сигнали за деца, използвани като жив щит в Суми, Киев, Чернигов, Запорижня, обяви омбудсманът на Украйна Людмила Денисова.

 

Серия експлозии проехтяха в южния украински пристанищен град Одеса, съобщават световните агенции.


.

На кадри в социалните мрежи се вижда дим, издигащ се от няколко места. Очевидец отбелязва за минимум три стълба дим. Агенцията отбелязва, че атаките са чути около 6 часа сутринта.Вероятно е ударена индустриалната зона на града.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4810 |02.04.2022 Стрелба по протестиращи срещу войната в Енерходар. Четирима са ранени . 0| 4367 |02.04.2022 Иво Христов: Войната е пагубна за Украйна, Русия и Европа. Парадоксално тя ще бъде благоприятна едновременно за САЩ и Китай . 0| 3731 |02.04.2022 Тепърва предстои кибервойната между Русия и Украйна . 0| 3797 |02.04.2022 Ден 38 на войната: Обстрел на Одеса, настъпление към Донбас и евакуация в Мариупол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads