Реклама / Ads
49| 6401 |24.08.2014 НОВИНИ

Волен от Петрова нива: Турция ни дължи 10 млрд. за имоти в Тракия

.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и симпатизанти се събраха в местността Петрова нива.Там той припомни, че Турция ни дължи над 10 милиарда за заграбените имоти от Източна Тракия, а кървавата драма на тракийските бежанци от 1913г е скривана в учебниците по история.
 
Днес не се изучава, а това е трагична страница от нашата история, в която хиляди са изклани и избити, а оцелелите идват в България, за да започнат нов живот. Сидеров отново попита защо президентът и външният министър не поставят този въпрос и припомни, че той единствен пита в парламента, но отговор няма.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и стотици хора почетоха паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание. Те поднесоха венци пред паметника на войводите, изправили се срещу несравнимо по-силната турска войска. Петрова нива е мястото, където от 11 до 13 юли 1903 г. заседава конгресът на Вътрешната революционна организация на българите от Тракия. Решението е да се подкрепи започналото вече в Македония въстание. Това е първото всеобщо усилие за присъединяване на Странджа, Одринска и Беломорска Тракия към свободна България.Пред събралото се множество хора Волен Сидеров припомни, че на Петрова нива преди 111 години са се събрали 300 войводи и са дали дума да се бият за свободата на България и са го направили. „Много от тях са загинали и днес ние, патриотите от „Атака“, се събираме както всяка година тук, за да почетем паметта на падналите за свободата на България от турско робство. Османското робство, което не го споменава нито един държавник до сега през последните 10 години, но аз винаги правя тази забележка. Когато тук на това място говори президент, вицепрезидент, министър на външните работи или какъвто и да е представител на властта, той не казва срещу кого са се били нашите герои, срещу турските поробители. Това е една истина, която вече излиза от учебниците, защото в момента се пишат учебници и малките и отрасналите вече ученици учат, че България е територия, в която живеели мирно и толерантно всички етноси, просто територия, не родината, не страната ни, не свещеното място, на което са проливали кръв нашите деди и за което са се били, а просто територия", каза Сидеров.

Той заяви, че „Атака“ дарява 5000 лв за ремонт на паметника на Петрова нива, което е много повече от това, което дава Министерство на културата и изрази надежда, че другите партии, президента и вицепрезидента също ще дарят пари. Сидеров припомни също, че ГЕРБ със своята субсидия от 20 млн.лв е дарила 1500 лв за паметника. „Има някакви патриоти, които се наричат патриотичен фронт – Национален фронт за спасение на Бойко и ВМРО. Те са дарили нула лева и нула стотинки. Но те ще се наредят и те там на зарята, ще застанат, ще изпъчат шкембета и те са патриоти барабар Петко с мъжете. Но не са дарили един лев, а са милионери. Техните шефове са милионери, олигарси, които печелят от незаконни трасета, от укриване на доходи и т.н.”, добави Сидеров.

Лидерът на „Атака“ припомни и как Борисов ходи пет пъти в Турция и не постави въпроса за имотите на тракийските бежанци, а Цветанов ръкопляска на Ердоган на конгреса на партията му и дума не обелва за имотите. „Тука преди месеци беше външният министър на Турция Давутооглу. Само „Атака“ излезе да го посрещне с плакати, разбира се, нямаше там ГЕРБ, ББЦ, Патриотични фронтове, къде бяха тези патриоти, нямаше ги”, добави Сидеров.

Той обърна внимание и на факта, че партията има разрешение за провеждане на митинга, а партията на групировката СКАТ и псевдовойводите на ВМРО са окупирали паметника на Петрова нива без разрешение и провеждат политическа агитация, необезпокоявани от полицаите. „Ние си направихме митинг там, където е разрешено от закона и общината. Тези тук правиха митинг без разрешение и полицията стоеше да ги пази, вместо да ги изгони. Ето това е двойният стандарт в България, срещу който се борим. Аз ще кажа само Бог да прости душите на тези, които са паднали за свободата на България. Амин”, заключи Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5429 |16.08.2014 Волен Сидеров дава Близнашки на прокурор . 61| 6505 |13.08.2014 Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за 200 хил. лева . 73| 6193 |09.08.2014 Волен: Костовисти, соросоиди, американски агенти влязоха във властта от протеста . 5| 4700 |21.07.2014 Отложиха делото срещу Волен Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads