Реклама / Ads
10| 3111 |15.07.2023 НОВИНИ

Володимир Зеленски: Където и да е руската окупация, цари насилие и унижение на хората

.
Зеленски подчерта, че краят на войната зависи от международната помощ Източник: БГНЕС
Володимир Зеленски подчерта в изявление по време на посещението на президента на Южна Корея, че скоростта на края на войната зависи пряко от подкрепата на Украйна от международната общност.
 

„Сега, когато скоростта на приключване на войната пряко зависи от глобалната подкрепа за Украйна, ние правим всичко възможно, за да гарантираме, че тази подкрепа е възможно най-интензивна и значима.

 

За 15 дни от юли вече проведохме преговори, срещи, събития с лидерите на САЩ, Обединеното кралство, Франция, Германия, Холандия, Турция, Чехия и Полша. Също Словакия, България, Литва, Швеция, Португалия, Испания и Канада, Австралия и Нова Зеландия, Република Южна Африка, Гвинея-Бисау.

 

Генералният секретар на НАТО Столтенберг, председателят на Европейския съвет Мишел, председателят на Европейската комисия фон дер Лайен, Вселенският патриарх Вартоломей…"

 

Той заяви: "Днес  г-н Президент на Република Корея, ние ще поддържаме най-високия темп на международна работа на всички нива, за да възстановим мира за цялата ни земя и целия ни народ."

 

Зеленски подчерта, че посещението на президента на Южна Корея Юн Сук Йол в Киев в събота, 15 юли, е първото посещение на президента на Република Корея в Украйна за целия период на дипломатически отношения между нашите държави.

 

Президентът също така подчерта, че Украйна не може да "остави нито един наш народ, никакви градове и села под руска окупация".

 

„Където и да продължи руската окупация, цари насилие и унижение на хората.

 

 Благодарен съм на всички наши партньори – всеки лидер, всеки политик, общественик, всяка държава, която наистина ни подкрепя във факта, че само пълното освобождаване на цялата ни украинска територия ще позволи да се възстанови пълната сила на международния ред, основан на правила“, каза Зеленски.

 

Южна Корея, деветият по големина износител на оръжие в света, изпрати хуманитарна помощ на Украйна и също така продаде танкове и гаубици на Полша - ключов съюзник на Киев, докато се бори с нахлуващите руски сили, съобщи агенция Франс прес.

 

Въпреки това тя има дългогодишна политика да не предоставя оръжия на активни конфликтни зони, на която се придържа въпреки многократните искания от Съединените щати, европейските съюзници и самата Украйна за повече помощ.

 

Превод: ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2692 |15.07.2023 След трагедията: Пловдивчани искат светофар на пешеходната пътека, където загина 13 годишно дете . 28| 3018 |15.07.2023 Зеленски: Русия полага максимални усилия да спре нашите войски на изток и на юг . 3| 2730 |12.07.2023 Столтенберг към Зеленски: Украйна никога не е билa по-близо до НАТО . 0| 2729 |12.07.2023 Зеленски: Военната помощ за украинската армия на бойното поле е един от приоритетите в дневния ред на Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads