Реклама / Ads
0| 3270 |28.12.2022 НОВИНИ

Времето днес ще бъде предимно слънчево, облачността ще намалее

.
Един от фаровете в гр. Бургас. Снимка: Ирина Тодорова
Минималните тепмератури ще бъдат между 0° и 5°. В столицата ще бъдат около 1°. Максималните температури ще са между 7° и 12°, в София около 8°. По морето времето ще бъде слънчево, с кратка облачност. Температурите ще са от 5° до 8°. В Морската столица температурите ще са от 5° до 8°. В Бургас и Южното черноморие ще са от 5° до 9°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи сравнително без промяна.
 

През нощта облачността ще се увеличи, но ще е почти без валежи. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне и в много от районите ще утихне. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°. В столицата ще бъде около 1°. Облачността ще намалее и ще бъде предимно слънчево, най-късно ще бъде над южните райони. Само на отделни райони над Югозападна България ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 8°.

 

По морето времето ще бъде слънчево, с кратка облачност. Температурите ще са от 5° до 8°. В Морската столица температурите ще са от 5° до 8°. В Бургас и Южното черноморие ще са от 5° до 9°. Те ще са малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

 

В планините облачността също ще намалее до слънчево време. Значителна облачност ще има през по-голямата част от деня над масивите от Южна България, но само на отделни места ще превали слаб сняг, под 1000 метра - дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около 0°.

 

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи сравнително без промяна.

 

През следващите дни до края на тази и в началото на новата година ще е почти тихо. В часовете преди обяд на много места в низините и котловините ще е мъгливо. В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево и сравнително топло. Максималните температури бавно ще се повишават и в понеделник ще са между 12° и 17°, по-ниски ще остават в местата с трайна мъгла.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3253 |28.12.2022 Днес е Международният ден на киното . 9| 3362 |27.12.2022 ГЕРБ поиска Митрофанова да бъде привикана в МВнР заради случая с Христо Грозев . 9| 3404 |27.12.2022 Нейнски: Руският посланик трябва да бъде извикан заради случая с журналиста Христо Грозев . 7| 3879 |26.12.2022 Кирил Петков: Никой няма монопол пред миналото, бъдещето или коя да е етническа група

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads