Реклама / Ads
9| 5528 |31.10.2010 НОВИНИ

Все по-малко полицаи искат главата на Цветанов

.
Вторият пореден протест на полицаите събра не повече от 200 човека в градинката пред църквата “Св. Седмочисленици” до сградата на МВР в столицата.
 

Миналата неделя в градинката се събраха видимо поне малко повече просетриращи. Тази седмица очакванията бяха да включат поне 400 души, но не се получи така.

Полицаи от Благоевград, Петрич, Златарево, Сандански, Смолян, Кърджали, Мадан и Рудозем бяха сред присъстващите на вялото събитие. Въпреки, че този път полицаите бяха подкрепени и от Българска офицерска легия “Раковски”, както и от представители на затворническата охрана.

Шествието на служителите на реда бе огласено от 2 каба гайди. След кратък престой в градинката край вътрешното ведомство, ченгетата се оправиха към сградата на Министерски съвет, където ще внесат декларация с исканията си.

От синдиката отново заявиха, че те нямат политически искания, а социални. Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) предвижда съвместни действия с румънските си колеги. Това съобщи зам.-председателят на Управителния съвет на федерацията Галентин Грозев. „Направихме една координационна среща с колегите от румънските синдикати и се договорихме с тях следващата седмица да започнем съвместни действия”, обясни синдикалистът, но не уточни какви ще бъдат съвместните форми на протест на българските и румънските полицаи.

По думите на Грозев основните искания на служителите в полицията в двете държави са сходни и са свързани предимно с активен социален диалог. Той уточни, че до средата на следващата седмица ще има официално становище от страна на СФСМВР.

Представителят на затворническите служители Иван Петров изтъкна, че искат подобряване на тежките условия на труд в затворите и следствените арести. Според него условията, при които работят българските надзиратели са най-лошите в целия Европейски съюз. Петров смята, че разумът ще надделее и ще се стигне до диалог. Ако това не се случи обаче, протестите ще продължат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7139 |26.10.2010 Атакисти хвърлят оставки, искат главата на Сидеров . 12| 5638 |26.10.2010 Блъсков и Иванов: Политиците винаги натискат прокуратурата . 3| 4975 |25.10.2010 Фирми притискат Т. Младенов, искат оставката му . 4| 4991 |24.10.2010 Полицаите със скромен протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads