Реклама / Ads
8| 5829 |29.12.2013 НОВИНИ

Всеки пети кандидат-имигрант стяга куфара за Великобритания

.
Всеки пети българин обмисля да замине за Великобритания. Това показа проучване броени дни преди настъпването на 2014 г., когато ще отпаднат всички ограничения за работа в Обединеното кралство.
 

Малко над 45% от хората твърдят, че обмислят варианта да имигрират, като 20% от тях вече са се ориентирали именно към Острова. Повечето мераклии да пробват късмета си зад граница са с професия и се надяват да се реализират по-добре в чужбина, отколкото у нас. Всеки четвърти нашенец пък признава, че ще емигрира в друга страна - членка на ЕС, а не точно в Обединеното кралство.

В началото на следващата година за българите падат ограниченията и в Германия, Франция, Холандия, Малта и още няколко държави на Стария континент. В същото време паралелно проучване на британския ежедневник „Дейли Стар” показва, че една трета от поданиците на кралицата искат ограничения за новопристигащите имигранти, които да са главен приоритет за правителството. Резултатът идва броени дни, преди Великобритания да отвори вратите си както за българите, така и за румънците, припомня изданието. Проучването сочи още, че повече от две трети смятат, че британският премиер Дейвид Камерън трябва да наруши правилата на ЕС и да запази ограниченията.
Близо 70% са съгласни, че „за да се защити Лондон трябва да попречи на източноевропейците да пътуват свободно до Обединеното кралство. Едва 10% са на мнение, че очакваният наплив ще бъде добър за страната. Повечето от запитаните са категорични, че правителството прави твърде малко, за да защити британската социална система и местния трудов пазар. Около 30 000 000 души от живеещите във Великобритания ще имат имигрантско минало, твърди пък в. „Дейли Експрес”.

През 2060 г. около една трета от жителите на Острова щели да бъдат първо или второ поколение имигранти. Ето защо изданието съветва политиците да се подготвят за предстоящия демографски бум. На Острова вече се готвели за вълна от 12 000 000 имигранти след 2013-а. Любопитен е обаче фактът, че потокът от търсещи по-добър живот източноевропейци щял да бъде значително по-голям към Германия и Испания, в сравнение с този към Великобритания. В доклада, цитиран от изданието, се казва още, че ЕС ще изживее „безпрецедентни промени по отношение на състава на населението си”. След 30 г. няколко държави ще трябва да се справят със свръхнаселеността си, а други ще бъдат обезлюдени, смятат експертите. Прогнозите са направени преди повече от година, но се огласяват едва сега, твърди още в. „Дейли Експрес”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6316 |21.12.2013 Всеки втори има изменения на щитовидната жлеза . 7| 5425 |21.12.2013 Данъчни са по петите на Прокопиев . 5| 9505 |14.12.2013 Всеки магазин с щанд "Произведено в България" . 5| 6264 |29.11.2013 Петима бизнесмени в ареста за укриване на данъци за 2 милиона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads