Реклама / Ads
2| 2751 |26.09.2022 НОВИНИ

”За всеки случай” Кремъл изпрати сили на границата с Грузия

.
Все повече се засилват спекулациите, че Руската федерация готви да затвори границите си. Вчера се появиха твърдения, че Кремъл иска да попречи на бягащите от страната руснаци заради частичната национална мобилизация, след окончателните резултати от референдумите за анексирането на частите от Украйна, които в момента се контролират от войските на Москва. Пореден повод за опасенията са изпратените на границата с Грузия сили за сигурност, които според обяснението на Кремъл са там ”за всеки случай”.
 

Няма да има КПП-та, уверяват от ФСБ, които обясниха, че придвижването на бронетранспортьор към ГКПП Горен Ларс на границата с Грузия е в случай че хората, които стоят на опашката, решат да пробият границата.


"Информацията за създаване на контролно-пропускателен пункт на ГКПП Горен Ларс е фалшива. БТР-ът се движи натам, но не се движи за поставяне на КПП, а е (грубо казано) резерв за случай, че резервистите искат да пробият КПП-то и да напуснат страната, без гранични формалности. Само за тази цел. Няма да има блокади“, подчерта представител на ФСБ, цитиран от сайта РБК.


Сега пунктът работи нормално, не са въведени ограничения за излизане на граждани от мъжки пол на военна възраст, допълват от ведомството.


Вчера се появи информация, че на 28-ми Руската федерация готви да затвори границите си, за да забрани на граждани да напускат страната. Това ще се случи, според съобщенията на местни опозиционни медии, точно след приключване на референдумите за присъединяване към РФ на регионите в Украйна, които се контролират от руската армия.

За първите дни от обявяването на мобилизацията най-малко 261 хил. руснаци са напуснали страната по данни на ФСБ, цитирани от източници на "Новая газета. Европа". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2727 |26.09.2022 Кремъл обясни дали ще затваря границите на Русия заради мобилизация . 10| 21666 |26.09.2022 Методи Андреев за Фрог: Борисов даде на Кремъл най-много. Ако не излезем да гласуваме, в тунела ще ни блъсне влак на ГЕРБ, ДПС и ”Възраждане” . 4| 2733 |25.09.2022 Кулеба: Недопустима е ядрената заплаха на Кремъл . 3| 4439 |23.09.2022 Журналистът Иван Гарелов: Путин може да бъде отстранен чрез вътрешно-кремълски преврат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads