Реклама / Ads
23| 2841 |29.06.2023 НОВИНИ

Всички без ”Възраждане” и БСП се обявиха за членството на Украйна в НАТО

.
Източник: личен архив
Проект на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО беше внесен в НС. Сред вносителите има представители на всички партии освен "Възраждане" и БСП, предава "Сега".
 

Документът е подписан от водача на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и съпартийките му Десислава Атанасова и Екатерина Захариева; лидера на ДПС Мустафа Карадайъ и депутата  Делян Пеевски; съпредседателите на "Демократична България" Христо Иванов и Атанас Атанасов; зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов и колежката му Павела Митова.

 

В проекта на декларацията се „осъжда най-остро продължаващата непредизвикана и неоправдана пълномащабна война на Русия и престъпленията срещу Украйна и нейния народ“; настоява се за подвеждането под отговорност на виновниците за тези престъпления; подкрепя се запазването на суверенитета и териториалната цялост на страната, както и нейното евроатлантическо бъдеще, включително чрез членство в НАТО.

 

В тази връзка, в декларацията се заявява, че най-прекият път за възстановяването на мира е прекратяването на военните действия и незабавното, пълно изтегляне на руската армия отвъд международно признатите граници на Украйна. А българските държавни институции се призовават да продължат да оказват политическа, военна, военно-техническа, финансова и хуманитарна помощ на страната до пълното възстановяване на суверенитета й в нейните международно признаци граници.

 

От българското правителство се очаква да изразява подкрепа за членството на Украйна в НАТО, конкретно на предстоящата среща на върха на пакта през юли т.г. във Вилнюс. А към съюзниците ни авторите на декларацията се обръщат с апел да използват въпросната среща, за да очертаят ясни параметри по пътя към членството на Украйна в НАТО.

 


.

.

.

.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7556 |29.06.2023 Любомир Жечев: ”Възраждане” тикат нещата към “украински сценарий в България” - Майдан . 9| 3148 |28.06.2023 Предлагат всички ресторанти да плащат заплати само по банков път . 13| 3226 |28.06.2023 Стела Николова: Отношението на хората от ”Възраждане” е тенденциозно. Имам чувството, че това е пародия . 0| 5700 |28.06.2023 Обявиха жълт код за валежи и силни гръмотевични бури следобед и през нощта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads