Реклама / Ads
5| 4273 |24.11.2021 НОВИНИ

ВСС поиска всички материали за тримата прокурори от сагата ”Осемте джуджета”

.
Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет поиска всички материали за тримата обвинители от сагата “Осемте джуджета”. Кадровиците настояха служебният правосъден министър Иван Демерджиев в 7-дневен срок да представи всички доказателства, свързани с внесените от него предложения за наказания.
 

Правосъдният министър е поискал образуване на дисциплинарни производства срещу Димитър Петров от Специализираната прокуратура, както и Мария Николова и Нели Славова от Софийската районна прокуратура. Това предложение бе внесено от Демерджиев на 11-ти ноември. 

 

Тогава Демерджиев обясни, че става дума за „доста неприятни действия, извършени в болнично заведение с разрешението и санкцията на тези трима прокурори, допускани са нотариуси, които са извършвали разпоредителни сделки“, припомнят от Lex.bg. 

Правосъдният министър обясни още, че за казуса първо сезирал главния прокурор Иван Гешев и инспектората, но не последвала реакция и заради това внесъл предложенията за образуване на дисциплинарки.

 

Главни герои в сагата “Осемте джуджета” станаха Илия Златанов и Явор Златанов - баща и син, които в спор за семейния бизнес с асансьорните заводи “Изамет” се обръщат за помощ към бившия следовател Петьо Петров, познат като Еврото. Вместо помощ обаче, Златанов твърди, че Петров с помощта на представители на МВР, прокуратурата и охранителната фирма “Делта гард“ присвоили имуществото и бизнеса им. В скандала се появи и бившият силов министър от ГЕРБ Младен Маринов. Пред ФрогНюз Златанов разказа, че именно в неговите ръце се е озовал един от джиповете на асансьорния бизнесмен, с който Маринов ходил на лов. 

 

Оказа се още, че джипът е бил приписан на дъщерята на Маринов - Силвия, която го купува от Кристиан Христов - бившият боксьор, на чието име според разказа на Златанов е бил преписан бизнеса му. Силвия продава джипа на друго лице няколко дни след като разследването “Осемте джуджета” става обществено достояние. 

Сагата стигна до ушите на ГДБОП, които започнаха разследване. Привикани в дирекцията бяха всички герои от скандала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 61264 |24.11.2021 Кирил Петков: Чудя се какво сме правили всички ние през последните 30 години . 5| 3289 |23.11.2021 Слави Трифонов: Всички сме хора - няма значение от каква националност и от каква религия сме . 5| 5180 |23.11.2021 Русинова: Адът на ”Струма” може да се случи по всички български пътища . 7| 5421 |22.11.2021 Докато всички искат оставката на Гешев, той представя шефа на спецпрокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads