Реклама / Ads
56| 5088 |25.07.2011 НОВИНИ

Втора тройна коалиция - БСП, ДПС и сините

.
Цв. Цветанов
Няма някой от опозицията, който да може да каже, че ние сме направили кръга "Олимп", кръга около контрабандистите като Самоковеца или Доктора. Кръга около СИК и ВИС, които бяха създадени и отглеждани точно от политическите партии.
 

Не се притеснявам от вота, защото на всички е ясно, че този вот е чисто политически, насочен към втория човек в партията, който в момента е министър на вътрешните работи, казва в интервю за 24 часа вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов. Много са политиците от опозицията, които не са удовлетворени от реалната борба срещу организираната престъпност. В не малка част тези хора са участвали в утвърждаването и толерирането на силовите структури в началото на прехода и са се обвързали със зависимости, които имат от времето на управлението си. Ако е имало политическа воля, нямаше как да се случи това, което наблюдавахме 20 г. Всички ние да бяхме само свидетели, на това което политиците даваха като резултата на съответните управления и отляво и отдясно.

Ще може действително да има дебат, в който опозицията да поставя въпросите и предположенията, а управляващите, в случая за сектор сигурност министърът на вътрешните работи, да може да изложи това, което действително е постигнато. Смятам да направя и съпоставка на това, което е направено в предишния и сегашния период, защото в борбата с престъпността освен чисто празното политическо говорене има и други измерващи показатели. Без да искам да се повтарям, отново ще припомня всички знакови операции, които дадоха възможност в България да няма вече поръчкови убийства, отвличания, да го няма срастването и генерирането на влияние във всички структури на държавното управление от съответните престъпни организации. Смятам, че разбиването на печатниците за фалшиви пари, разбиването на ДДС схемите и залавянето на огромните количества контрабандни цигари, това са показателите, които могат да бъдат съизмерими.

Ще дадем много ясни примери за свършеното през тези 2 години. Ще направим и съпоставка на това с какви условия България влезе в ЕС, какво постигнахме след това. Няма да позволим никаква толерантност към каквато и да е престъпност или толериране и покровителстване на престъпници от политическите структури у нас.

Не смятам, че гласовете няма да ни достигнат, имайки предвид това, което публично беше заявено от независимите депутати и от "Атака". Смятам, че в този вот ще се види функционирането в годините на прехода на една много странна коалиция между ляво и дясно. И единственото, което ги е разделяло, е това, че са си прехвърляли управлението, но без да се търси отговорност от последствията от това управление и на сини, и на червени. Тази коалиция е водена от целта да се запази статуквото, което 20 г. е градено. То беше много удовлетворително за тях, защото например като приключи управлението през 1996 г. на БСП, имаше пълен крах на банковата система. 1997 г. започна управлението на Иван Костов, 2001 г. да видяхте виновни за краха в предишното управление и кризата, която изживявахме? Нямаше. Когато ние започнахме, отказахме да участваме в това статукво, защото бяхме поели ангажимент към гражданите, че ще бъдем много по-различни и ще работим в интерес на обществото. Факт е, че в едно управление се допускат и слабости. Аз не бих искал да кажа, че ние сме безгрешни, не искам да кажа, че няма министри, които не са допуснали грешки. Но тези грешки не са довели до резултатите в управлението на предишните правителства, които умишлено доведоха до големи щети за държавата. Искам да ви кажа, че днес особено в сектора сигурност няма някой от опозицията, който да може да каже, че ние сме направили кръга "Олимп", кръга около контрабандистите като Самоковеца или Доктора. Кръга около СИК и ВИС, които бяха създадени и отглеждани точно от политическите партии.

Това, което ГЕРБ и премиерът Борисов поеха като ангажимент е да носят политическата отговорност с правителство на малцинството. Не виждам нищо лошо, ако конкретни законопроекти бъдат подкрепяни и от опозицията, това е нормална национално-отговорна политика. Мисля, че в някои законопроекти бихме могли да получим и подкрепа от цялата опозиция - новата тройна коалиция на БСП, ДПС и Синята коалиция, защото виждате, че тази коалиция вече съществува, казва още вицепремиерът за 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 5768 |01.07.2011 Б. Димитров: Втора джамия, ако мюсюлманите са над 30 хил. . 95| 6172 |06.06.2011 Кунева е кандидат на 3-ната коалиция; тя е дело на Първанов, смята Костов . 23| 5507 |01.06.2011 ОДС с краен срок към Синята коалиция . 37| 5340 |28.05.2011 Пр. Прошков: Втора джамия не е темата на София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads