Реклама / Ads
37| 5377 |28.05.2011 НОВИНИ

Пр. Прошков: Втора джамия не е темата на София

.
Прошко Прошков
Протести в София има, но най-лошото, което стана миналата седмица е, че светът видя бой, кръв и удари. Камбаната призовава към служба, мюезинът прави същото от минарето. Но никъде не се предава цялата служба, както става това в Софийската джамия.
 

Няма да разреша подобен протест, ако стана кмет на столицата, каза Прошко Прошков в предаването Седмицата по Дарик.
За всяка отделна заявка трябва да взема конкретно решение, каза той и допълни, че кметът трябва да се съобразява със закона.

Вл. Кисьов обясни, че не би разрешавал протести пред църкви и джамии по време на служби, и добави, че тези протести трябва да се решат законодателно. Килимчетата по тротоарите не са нормално нещо, там се движат пешеходци. Високоговорителите не трябва да се чуват на километри, а най-голямата камбана на Св. Ал. Невски, която се чува на километри, не се бие от години, каза Кисьов.

Прошков допълни, че правилата трябва да се спазват. Камбаната призовава към служба, мюезинът прави същото от минарето. Но никъде не се предава цялата служба, както става това в Софийската джамия. Това е недопустимо, както е недопустимо децибелите на високоговорителите да са по-високи от нормите.

Според Кисьов кметът не разрешава строежа на храмове и джамии, но и не смята, че на София е необходима втора джамия.

Прошков обясни, че един храм трябва внимателно да се обследва и да се впише в околната среда. Диалогът трябва да определи мястото на храма, но не смятам, че има нужда от такъв храм и добави, че това не е темата на София днес. Аз не играя против Кисьов, аз играя „За” единството. Всеки може да гласува и да избере един от двамата за кандидат-кмет на София, поясни Прошков. Според него градът ни трябва да стане по-добър, по-уютен. Подлезите трябва да се ремонтират, те трябва да са общинска собственост и отговорност.

Мога по-добре, по-бързо и качествено да подсигуря бъдещото развитие на София, посочи Кисьов.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 7553 |27.05.2011 Пред софийската джамия - мюсюлмани на килимчета и полицаи . 18| 4937 |25.05.2011 Прокуратурата нищи инцидента пред джамията в София . 4| 7542 |25.05.2011 Масово преписване на втората матура . 54| 11181 |21.05.2011 След боя пред джамията – три дела в прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads