Реклама / Ads
4| 7532 |25.05.2011 НОВИНИ

Масово преписване на втората матура

.
Някои от зрелостниците владеят до съвършенство техниките на подсказване и преписване.
 

Масово квестори са оставили ученици в наблюдаваните от тях стаи да преписват на втората избираема матура. Еднакви тестове и разработки са били засечени в изпитните документи на зрелостниците, работили в един и същ кабинет, сигнализираха проверяващи до „Монитор”. За подобни нарушения се усъмниха преподаватели по биология и география, които в момента проверяват всички изпитни работи от цялата страна.Експертите са разпределени по групи според предмета на избираемата матура. Тестовете се проверяват в сградата на Висшето строително училище „Любен Каравелов” в негостоприемния столичен квартал „Факултета”. Обстановката в гетото и задължението да работят в празничен ден обаче не изнервиха толкова преподавателите, колкотопълните с грешки матури на абитуриентите„Абсолютно едни и същи грешки се повтарят на матурата по биология и география, което означава, че учениците в цели кабинети са оставяни свободно да преписват”, ядосваха се проверяващите.

В резултат на тестовете изникнали абсурдни отговори, които се разпространявали като зараза в десетки изпитни работи. Мобилизираните за проверяващи учители не пожелаха да разкрият какви са най-фрапантните пропуски в знанията на гимназистите. Министерството на образованието е задължило всеки от тяхда подпише клетвена декларацияче няма да изнася информация за съдържанието на писмените бланки на матурата. „Дори и бисерите не можем да кажем още, защото ще изхвърчим”, зарекоха се експертите по български език и литература. Те бяха разпределени на различно място от колегите си по всички останали предмети и прекараха почивните дни в сградата на Департамент за информация и усъвършенстване на учители в столичния квартал Княжево.Специални правила важат в сградите, където текат проверките на матурите. На врата на всеки проверяващ виси малко картонче с името му. Според длъжността листчетата са с различен цвят, за да не може техническо лице да влезе в стаите на учителите. От една страна, мярката цели да не се допускат външни хора, но картончето с името може да послужи при подаване на сигнал за нарушение. (Монитор)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4773 |19.05.2011 Вариант 2 на матурата днес . 11| 6101 |17.05.2011 Масово лекари кандидатстват за работа в чужбина . 1| 10633 |16.05.2011 Влизаш във ВУЗ – само с матура и без такса . 1| 5535 |13.05.2011 12 милиона комбинации за матурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads