Реклама / Ads
23| 5521 |01.06.2011 НОВИНИ

ОДС с краен срок към Синята коалиция

.
Любен Дилов-син Източник: Булфото
До 5 юни е срокът, който Общността на демократичните сили даде на Синята коалиция, за да включи в своите предварителни вътрешни избори кандидатите им за кмет и президент.
 

„Ако получим отказ, отсега заявяваме, че ОДС ще има свои кандидати за президент и за кмет на София”, обяви на пресконференция Любен Дилов-син.От политическата формация казаха още, че досега не са получили отговор на заявката си.

Кандидатът за кмет на София на ОДС е Стефан Софиянски.

„Специално за София се чувстваме длъжни да издигнем кандидат, защото представените от Синята коалиция две възможности, на практика не предполагат избор, различен от досегашната политика на общината. Припомняме ви, че ни се предлага действащ кмет от управлението на ГЕРБ и действащ заместник председател на Общинския съвет, управляван от мнозинство на ГЕРБ. Точно в тази връзка, не можем да си представим по-ярък и разпознаваем символ на разликите между дясното управление на града и сегашното състояние, от господин Стефан Софиянски. Ето защо ОДС предлага на вътрешните избори за общ кандидат на десницата да се яви и г-н Софиянски”, обясниха избора си от организацията.

Очаква се още днес в Координационния съвет на формацията свои представители да изпратят БНД и БЗНС „Никола Петков", които вече са подписали Хартата за създаване широка демократична общност.

Във връзка със скандала около централната джамия и партия „Атака", посланието на ОДС се съдържа в едно изречение: „Просташкия национализъм вън от политиката, а молитвените килимчета - вътре в джамията!". Ние вярваме, че ако някой смята, че джамиите са много, по-добре е да строи църкви, отколкото да нападна джамии. Политика, произтичаща от религиозни и етнически различия не е в състояние да реши нито един проблем на българите в ХХІ век. Политика, родена от верското противопоставяне служи само на себе си и в този смисъл, както няма невиновни участници в подобен конфликт, така и няма друго обяснение за него, освен желанието за елементарно личностно самоизтъкване на породилите я, коментираха от Общността на демократичните сили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4569 |19.04.2011 Цветанов: Полиция на стадиона, само в краен случай . 51| 5443 |20.03.2011 Цв. Цветанов: Синята коалиция и БСП играят в един и същ отбор за изборите . 1| 4825 |08.02.2011 Финландия не ни поставя краен срок за Шенген . 0| 4535 |18.11.2010 Няма краен срок за ползването на депото в Суходол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads