Реклама / Ads
0| 2280 |20.07.2024 НОВИНИ

Втори ден гасят Беклемето в Стара планина. Терзиев изпрати доброволци от София, Главчев е на място

.
Втори ден продължава борбата с пожар във високата част на Стара планина. Той е в местността Беклемето, край прохода Троян - Кърнаре. На място днес се очаква да отидат служебният премиер Димитър Главчев и вътрешният министър Калин Стоянов.
 

Проходът Троян-Кърнаре не е затворен, но горе на високото в планината има много техника и може да се образуват леки задръствания.  







Кметът на София Васил Терзиев изпрати екип от 12 човека от Доброволното формирование на Столичната община за Карлово, за да се включи в гасенето на пожара в местността Беклемето, съобщиха от местната администрация.

 

Искането за помощ е от кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов във връзка с възникнал пожар и неговото бързо разрастване в старопланинския проход.

 

„В тези изключително тежки дни е важно да проявим солидарност и да се подкрепяме. Признателен съм на доброволците и на служителите на Столична община, които се включват в борбата с пожарите на територията на страната. Доброволците от Столична община са преминали обучения, имат необходимото оборудване и могат да окажат професионална помощ при гасенето на пожарите“, каза кметът Васил Терзиев. 

 

На място бяха и премиерът, вътрешният министър и кметът на Карлово. Министър-председателят Димитър Главчев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – главен комисар Александър Джартов, заедно с част от Кризисния щаб на Община Карлово начело с кмета д-р Емил Кабаиванов са на Беклемето в района на избухналия там горски пожар. Той обхваща широколистна растителност в труднодостъпен терен със сипеи и пропасти. Поради опасност стихията да обхване и иглолистна гора, пожарът се обработва от север и запад.





От петък 12 души, водени от директора на „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) Красимир Димитров, участват в овладяването на огъня в с. Воден. Вчера заедно с пожарникарите и силите на Българската армия, които са на терен, те успяха да ограничат периметъра на огнената стихия. Екипът на АПП остава във Воден и през днешния ден продължава работата си, допълниха от Столичната община.

 

От община Карлово уточниха, че пожарът обхваща широколистна растителност в труднодостъпен терен със сипеи и пропасти. Поради опасност стихията да обхване и иглолистна гора, пожарът се обработва от север и запад.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 2273 |20.07.2024 Борисов: Тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. . 9| 2192 |20.07.2024 "Слушахме как Тръмп едва ли не е нов човек след опита за убийство. Метаморфоза нямаше" . 1| 2259 |20.07.2024 Когато Сакар пламна, Светльо отиде доброволец. 19-годишният треньор на деца се възстановява . 0| 2575 |20.07.2024 Дестинация дизайн: глътка нормалност в един объркан свят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads