Реклама / Ads
0| 4212 |28.06.2019 НОВИНИ

Втори международен фестивал на народното творчество на Балканите

.
На 30 юни 2019 г. /неделя/ от 11.00 до 19.00 ч. на Лятната сцена на Борисовата градина в София ще се проведе второто издание на международния фестивал „Балканска палитра – Живи човешки съкровища от Балканите и Югоизточна Европа“.
 

За втора поредна година Сдружение „Глобално творчество” организира изпълнители и състави от балканските страни и страните от Югоизточна Европа, подписали Конвенцията за нематериално културно наследство от 2003 година, които ще представят музикални изпълнения, както и произведения на традиционните народни занаяти, признати за живи човешки съкровища на човечеството.

 

Във фестивала ще участват и изявени състави и формации от читалища от България (българското читалище е вписано в регистъра на добрите практики на ЮНЕСКО).


Освен изпълненията на Лятната сцена на Борисовата градина в София, програмата на фестивала включва и демонстрация на традиционно народно творчество в отделни шатри, детска арт-работилница и вкусна балканска кухня.

 

Основната цел на фестивала е да съдейства за насърчаването на взаимното уважение и междукултурния диалог за мирни междуобществени отношения в името на една по-богата в духовно отношение Европа, в която Балканите и страните от Югоизточна Европа имат своя сериозен културен и духовен принос.

 

Второто издание на фестивала „Балканска палитра“ отново се провежда под Патронажа на Министерството на културата и в партньорство с Международния женски клуб в София, със съдействието на Регионалния център за опазването на нематериалното културно наследство под егидата на ЮНЕСКО и на Института за етнология и фолклористика при Българската академия на науките, както и с подкрепата на Дирекция „Култура“ при Столична община, като част от Лятната програма на Столицата.

Очакваме ви на 30-ти юни, за да споделим нашите непреходни културни ценности, традициите ни и духа на приятелството!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4408 |27.06.2019 Меркел получи втори треморен пристъп на официално събитие . 0| 4142 |26.06.2019 Антоанета Бонева взе втори бронзов медал в Минск . 0| 4128 |24.06.2019 ООН подкрепя Радев за изграждане на международен институт за устойчиво развитие . 0| 4055 |21.06.2019 Втори ден протести в защита на черноморието ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads