Реклама / Ads
0| 2790 |10.09.2022 НОВИНИ

Вучич: Диващината на властите в Прищина няма край, ще защитим нашите братя в Косово

.
Александър Вучич
Сръбският президент Александър Вучич каза след заседанието на Съвета за национална сигурност, че снощи е имал двучасов разговор с Мирослав Лайчак и съветниците на германския канцлер Шолц и френския президент Макрон и че са получили предложение от тях за „изцяло нов рамка за преговори в Брюксел, които трябва да доведат до близкото и окончателно уреждане на въпроса с Косово и Метохия. За това съобщава сръбският вестник „Данас“.
 

След заседанието на Съвета за национална сигурност Вучич каза, че разговорът "не е бил лесен".


„Бях информиран, че Путин е „повдигнал завесата“ и сега всеки трябва да заяви от коя страна иска да остане, от страната на завесата, където икономиката не съществува, или от страната на успеха, където са те“, каза Вучич.


Сръбският народ, както заяви президентът, иска спазване на международното право. „Ще бъде интересно как ще реагира ООН, когато говоря за териториалната цялост на Сърбия, но ние нямаме друг избор, ще се борим за спазване на международното право и ще застанем зад нашия народ“, каза Вучич.


Хората в Косово знаят какво правим, каза Вучич.


„Затова се борим, дори когато спират колите с лекарства, как да осигурим достатъчно доходи за хората, които работят в здравеопазването и образованието, за да могат хората да оцелеят в своите родни места“, каза президентът.


„В случай, че нашите братя в Косово бъдат заплашени, ние няма да позволим погром“, подчерта Вучич.


„Аз съм го казвал неведнъж и мисля, че те също го знаят и разбират, ние ги предупредихме, че от 19 или 20 септември 2021 г. на територията на Северно Косово и Метохия една след друга ще изникнат незаконни бази на специални части на косовската полиция ", каза той.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2803 |05.09.2022 Цензура: Властите в Русия отнеха лиценза на независимия вестник „Новая газета“ . 0| 2746 |22.08.2022 Вучич: Сърбия остава без руски нефт от 1 ноември заради западните санкции . 0| 14825 |21.08.2022 Санкции ли? Жената на Песков троши чинии на почивка в Гърция. Властите отричат да е влизала в страната . 0| 3114 |13.08.2022 Вучич: Сърбия няма да налага санкции срещу Русия, докато може

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads